Cum văd tinerii viața într-un oraș poluat. “Dacă vine vorba de București, pot da nota cinci”
Bucureștiul este un oraș poluat, în care lumea nu reciclează suficient și nu folosește îndeajuns transportul în comun, dar oferă posibilități de afirmare profesională și de distracție.
Asta cred tinerii despre cel mai mare oraș al țării, dar și una dintre cele mai poluate capitale europene, conform statisticilor.
Reporterul My Impact Alesia Cucu i-a întrebat ce notă de la 1 la 10 ar da orașului în care locuiesc și învață.
Potrivit Centrului Român de Politici Europene, Bucureștiul este al treilea cel mai congestionat oraș din UE. Oamenii folosesc mai ales mașinile, pentru a se deplasa în oraș, mai ales din cauza infrastructurii precare de transport public.
Ruxi: Sincer, aș spune undeva pe la (nota) șapte. Ceva de genul ăsta, pentru că de obicei, un oraș poluat este un oraș dezvoltat, unde am foarte multe posibilități de muncă sau de distracție. Dar în același timp, poluarea ne afectează viața de zi cu zi. Și sincer, nu e ok.
Marco: Dacă vine vorba de București, pot da nota cinci, deoarece este un oraș foarte poluat. Într-adevăr, se fac reglementări în acest sens, dar mai e mult până departe.
Luiza: Să zicem șase. Adică, într-adevăr, în București se simte poluarea, mai ales în zona de centru a capitalei, pe unde frecventez eu, la facultate, la muncă. Într-adevăr, pe la periferie este mai ok, dar nu prea frecventez zona. Dar da, poluarea se simte în București.
Duțu: Să zicem un cinci, pentru că lumea nu reciclează. Sunt foarte multe deșeuri și mizerii pe stradă.
Maria: Aș spune undeva șapte, pentru că, după cum se poate vedea, în București, clădirile sunt foarte mari, nu mai vezi nimic de ele. Pe lângă asta, mirosul, aerul din oraș este complet diferit față cel din afara orașului.
Reporter: Există schimbări sau inițiative pe care ai dori să le vezi pentru a combate poluarea în București?
Marco: Ca inițiative, eu cred că s-au luat deja toate, adică s-a implementat deja măsura pentru mașini cu euro 5, fabricile deja au fost demolate, toate sunt doar în afara Bucureștiului, dar ne trebui timp.
Ruxi: Sincer, mă gândesc la transportul în comun. Să fie mult mai frecventat de toți oamenii care merg cu mașini, dar din păcate nu avem suficiente autobuze, tramvaie sau ceva de genul ăsta.
Luiza: Da, și cred că sunt (inițiative). Nu știu să dau exemple, dar putem noi ca oameni, să reciclăm. Eu fac asta. Să nu mai aruncăm pe jos, să nu mai mergem cu mașina la muncă.
Ruxi: Da, mi-ar plăcea. Cum e și inițiativa cu mașinile electrice, care să spunem că ajută. Cum este inițiativa cu reciclarea, care este în curs.
Duțu: Mai multe locuri pentru reciclat. Și transportul. S-ar putea îmbunătăți transportul în comun ca să se mai decongestioneze traficul, pentru că mașinile poluează foarte mult.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: bucuresti, studenti, tineri, poluare, trafic, myimpact,
Dată publicare:
13-11-2023 12:29