Comisia Europeană pune la dispoziție mii de cursuri de formare. Există inclusiv o hartă unde le putem găsi
Cu o piață a muncii într-o permanentă schimbare adaptarea competențelor profesionale devine obligatorie.
Potrivit comisarilor europeni, numai schimbările climatice vor face că în următorii ani să apară peste un milion și jumătate de slujbe care nu există acum, în domenii precum alimentarea cu apă, construcții și electricitate.
Comisia Europeană pune la dispoziție mii de cursuri de formare pe care le putem accesa gratuit și noi.
Comisia Europeană dedică acest an competențelor profesionale și pune gratuit la dispoziția cetățenilor mii de evenimente și activități. Există inclusiv o hartă unde fiecare dintre noi putem să găsim cursuri de formare cât mai aproape de casă.
Harta interactivă pusă la dispoziție de Comisia Europeană este simplu de folosit. Putem vedea, în timp real, câte worksopuri, ateliere sau alt gen de evenimente au loc în întreaga uniune la care putem să participăm gratuit. În România de exemplu, apar acum 24 de astfel de evenimente. Apare exact locația, avem și o descriere succintă despre ce am putea învăța acolo, și avem și o trimitere spre site-ul organizatorului.
Pe o platformă și-a făcut cunoscute cursurile și Gabriel Brezoiu, președintele unei organizații din București, care încearcă să îi pregătească pe tineri pentru meseriile viitorului. Și nu a dus lipsă de participanți.
Gabriel Brezoiu, președintele Asociației GEYC: ”Noi lucrăm pe patru domenii, domenii în care și Uniunea Europeană este activă, pe zone de digital, sustenabilitate, antreprenoriat și angajabilitate și democrație și drepturile omului. Și toate presupun dezvoltarea de competențe. Educația formală pur și simplu nu este suficientă”.
Tranziția către o economie mai verde, dar și digitalizarea, sunt principalele domenii care au început deja să producă schimbări pe piața muncii.
Dragoș Pîslaru, președintele Comisiei de Muncă, Parlamentul European: ”Populația care este pregătită și lucrează acum pe anumite locuri de muncă are nevoie să fie repregătită pentru noile locuri de muncă generate de aceste schimbări importante prin care uniunea Europeană trece. Să-ți permită să faci salturi calitative de la un loc de muncă la celălat învățând noi competențe”.
Din păcate, România este una dintre țările cu cel mai mic procent de adulți care sunt dispuși să învețe constant.
Mulți rămân doar cu ce învață în școală. România are la dispoziție 3 miliarde de euro, bani pe care îi poate folosi în următorii ani pentru a-și încuraja cetățenii să fie mai deschiși spre perfecționarea profesională.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Comisia Europeana, cursuri, formare, myimpact,
Dată publicare:
31-07-2023 19:23