JO 2012: Echipajul masculin al Romaniei de 4 rame s-a clasat pe locul 6 in finala B

canotaj

Sambata, in cea de-a opta zi a Jocurilor Olimpice de la Londra, romanii vor concura la patru discipline sportive.

17:50 Echipa feminina de spada a Romaniei, formata din Ana Maria Branza, Simona Gherman, Anca Maroiu si Loredana Iordachioiu, a fost invinsa, sambata, de Germania, scor 45-36, si a terminat pe locul sase la Jocurile Olimpice de la Londra.

Echipa feminina de spada, una dintre favoritele la medalia de aur avand in palmares doua titluri campioana mondiala in 2010 si 2011, a fost intrecuta in sferturi de Coreea de Sud, scor 45-38.

In primul meci de clasament, Romania a trecut de Italia, cu scorul de 45-38.

14:10 Sportiva Cristina Casandra a ratat calificarea in finala probei de 3.000 de metri obstacole, din cadrul concursului de atletism de la Jocurile Olimpice de la Londra.

Citește și
panorama
Cea mai "grea" disciplina de la JO vazuta din 360 de unghiuri. Nu exista detaliu sa-ti scape
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Casandra a ocupat locul 13 in seria a doua, cu timpul de 9:58.83, primele patru sportive calificandu-se in finala.

13:25 Echipa feminina de spada a Romaniei, formata din Ana Maria Branza, Simona Gherman, Anca Maroiu si Loredana Iordachioiu, rezerva, a fost eliminata, sambata, in sferturile de finala, la Jocurile Olimpice de la Londra, dupa ce a fost invinsa de Coreea de Sud, scor 45-38.

Pentru Romania, prima a intrat pe plansa Ana Maria Branza, care remizat cu Hyojung Jung, scor 4-4. Simona Gherman a urmat pentru Romania impotriva lui Injeong Choi, romanca fiind invinsa, iar scorul a devenit 6-10. Anca Maroiu a evoluat cu Shin A Lam, scorul devenind 14-9 pentru sud-coreence.

A fost din nou randul Anei Maria Branza, care a fost depasita de Injeong Choi, si scorul a devenit 20-12. Apoi si Anca Maroiu a fost depasita de Hyojung Jung, 4-2, iar scorul general a ajuns 24-14, pentru sud-coreence. Romania nu a reusit sa se impuna nici la al saselea releu, dupa ce Simona Gherman a fost invinsa de Shin A Lam si scorul a ajuns la 30-18.

Romania a reusit sa castige abia al saptelea releu al intalnirii, cand Anca Maroiu a trecut de Injeong Choi, 4-3, dar scorul la general a fost 33-22. Ana Maria Branza a evoluat apoi impotriva lui Shin A Lam, incercand sa refaca diferenta, dar a pierdut, 4-5 si scorul a fost 38-26.

Ultima spadasina care a evoluat pentru Romania a fost Simona Gherman, cu Hyojung Jung, romanca reusind sa castige releul spectaculos, scor 12-7, dar insuficient, astfel ca echipa Coreei de Sud s-a impus la general, scor 45-38.

Echipa de spada a Romaniei era una dintre favoritele la medalia de aur, avand in palmares doua titluri campioana mondiala in 2010 si 2011.

13:15 Nationala de polo a Romaniei a fost invinsa, sambata, de reprezentativa Muntenegrului, scor 12-8 (3-1, 2-1, 3-2, 4-4), in penultima partida din grupa B, la Jocurile Olimpice de la Londra.
 

Tabela a fost deschisa de Tiberiu Negrean, 0-1 (min. 4), dar Janovici a stabilit egalitatea la atacul urmator, portarul Stoenescu avand interventii salutare in alte doua situatii. Muntenegru a trecut la conducere, Paskovici si Radovici marcand nestingheriti de apararea noastra, 3-1 (min. 7), dar si la prima pauza.

Vicecampioana europeana si-a marit avantajul in repriza secunda, 4-1 ( min. 11), Diaconu a redus la 4-2, Brguljan a inscris din nou pentru Muntenegru, scorul pauzei mari fiind 5-2.
Repriza a treia nu a adus schimbari, Muntenegru a jucat la adapostul avantajului precedent, 6-3 (min. 21), iar la ultima pauza, Romania era condusa cu 8-4.

Ultimele opt minute ale partidei nu au facut decat sa consfinteasca o victorie previzibila a Muntenegrului, in pofida eforturilor curajoase ale Romaniei, care a fost insa afectata de consumul fizic din meciurile precedente.

12:40 Echipajul masculin al Romaniei de 4 rame fara carmaci s-a clasat, sambata, pe locul 6, in finala B a probei, la Jocurile Olimpice de la Londra.

Echipajul Romaniei, format din sportivii Marius Vasile Cozmiuc, Florin Curuea, George Palamariu si Cristi Ilie Pirghie, a luat startul in fnala B, pe culoarul doi, alaturi de Serbia, Canada, Belarus, Italia si Noua Zeelanda.

La 500 de metri, Romania se afla pe primul loc, la fel si la 1000 de metri, dar la 1500 de metri a trecut pe locul 5, pentru a incheiat cursa de 2000 de metri cu timpul de 6:16.20 minute, pe locul 6, finala B fiind castigata de Belarus (6:09.31 minute).
Romania s-a calificat direct in semifinale, de pe locul 2 din serii, dar in semifinale a fost pe locul 6, ratand finala olimpica A.

Programul sportivilor romani care vor evolua sambata, in cea de-a opta zi a Jocurilor Olimpice de la Londra:

Ora 12.00: Polo (Olympic Park – Water Polo Arena) – Grupa B;
Romania – Muntenegru

Ora 12.30: Scrima (ExCeL - South Arena 1) – Spada echipe (feminin); Calificari – Ana Maria Branza, Anca Maroiu, Simona Gherman

Ora 12.30: Canotaj (Eton Dorney) – patru rame fara carmaci (masculin) – Finala B Marius Vasile Cozmiuc, Alexandru George Palamariu, Cristi Ilie Pirghie, Florin Curuea

Ora 13.35: Atletism (Olympic Park – Olympic Stadium): Ancuta Bobocel, Cristina Casandra – 3000 m obstacole (feminin) – calificari.

 

Articol recomandat de sport.ro
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Citește și...
Tabloul medaliilor de la JO, dupa sapte zile de competitie. Romania a ajuns pe locul 20
Tabloul medaliilor de la JO, dupa sapte zile de competitie. Romania a ajuns pe locul 20

Tabloul medaliilor de la Jocurile Olimpice de la Londra, dupa sapte zile de competitie, Romania ocupand locul 20, cu sapte medalii, una de aur, patru de argint si doua de bronz.

Cea mai
Cea mai "grea" disciplina de la JO vazuta din 360 de unghiuri. Nu exista detaliu sa-ti scape

Stirile ProTV te invita intr-o calatorie fascinanta catre Londra, acolo unde Jocurile Olimpice te asteapta. Exploreaza-le printr-o panorama de 360 de grade. Sursa foto: Getty/Gulliver.

Jocurile Olimpice 2012: Echipa masculina de sabie a castigat medalia de ARGINT
Jocurile Olimpice 2012: Echipa masculina de sabie a castigat medalia de ARGINT

Echipa masculina de sabie a Romaniei, formata din Rares Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu si Alexandru Siriteanu, a pierdut finala cu formatia Coreei de Sud cu scorul de 26-45 si a ramas cu medalia de argint la JO 2012.

Recomandări
Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”
Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”

Economia Rusiei nu își poate permite să câștige sau să piardă războiul din Ucraina, spune un specialist în domeniu. Asta pentru că Rusia nu poate să suporte costurile de reconstrucție și securizare a Ucrainei.

Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.