O tanara cu dizabilitati a murit inecata, dupa ce s-a speriat de un caine!


Ultimul update: Vineri 07 Septembrie 2012 07:42
Data publicarii: Miercuri 08 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Craiova

Poveste infricosatoare la Targu Jiu, unde o fata de 19 ani, grav bolnava, a pierit in apele unui lac, dupa ce a fugit din centrul pentru copii cu handicap sever unde era internata.

S-ar fi aruncat singura, ingrozita de cativa caini care latrau la ea, spun martorii. In tot acest timp, asistentii care ar fi trebuit s-o supravegheze habar nu aveau ce i se intampla.

Mai multe persoane au asistat, fara sa vrea, la scena. Oamenii povestesc ca au vazut un copil sarind gardul centrului in mare viteza.

Pompierilor nu le-a luat prea mult s-o gaseasca pe tanara. Corpul fetei a fost descoperit aproape de mal. Cum apa este foarte rece, salvatorii au stiut ca sansele ei de supravietuire sunt ca si inexistente.

Grav este ca tanara nu avea ce sa caute in afara centrului. Era internata acolo de la trei ani, iar medicii ii stiau foarte bine problemele. Cum fiecare copil cu handicap are un asistent desemnat sa-l ingrijeasca 24 din 24, scaparea celor responsabili nu se justifica.

Conducerea institutiei si Directia pentru Protectia Copilului au deschis anchete. Concluziile anchetei vor ajunge pe masa procurorilor. Vinovatii ar putea fi cercetati pentru neglijenta in serviciu.

Romania, te iubesc: Cighid – lagarul de exterminare a copiilor cu handicap
Joc video cu protagonisti cu handicap, lansat in Europa
Taxiul indiferentei. Nimeni nu se gandeste la cei imobilizati in carucioare
VIDEO PROTVPLUS.RO