Montaniarzii in razboi cu iubitorii de off-road

Ultima actualizare: 27-04-2012 01:28

Moda off road baga zazania intre turistii de la munte: iubitorii de natura versus iubitorii de cai putere! Acestia din urma intra nestingheriti cu ATV-urile, motoarele si masinile 4X4 pe toate traseele turistice, chiar si in parcurile naturale.

Montaniarzii sunt indignati: zgomotul, fumul si praful starnit de vehiculele off road sperie salbaticiunile, distrug vegetatia si tulbura linistea naturii. Adesea, intalnirea intre iubitorii de munte si cei pasionati de off road, se lasa cu cearta si scandal. Primii au declarat razboi deschis celor care distrug pana si parcurile nationale.

Amploarea fenomenului este evidenta mai ales in statiuni. Nu exista hotel sau pensiune care sa nu aibe cateva ATV-uri de inchiariat. Lasati de capul lor, turistii sa se plimbe pe unde apuca, fara sa se gandeasca la ce lasa in urma. Padurarii nu pot decat sa-i amendeze, dar amenzile sunt foarte mici.

Este nevoie ca autoritatile sa faca trasee speciale de off road si sa impuna amenzi serioase pentru cei care se abat de la ele. Dar niciodata pana acum, institutiile implicate in protectia mediului nu au luat in discutie aceasta problema.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO