Criza financiara mondiala sporeste numarul de someri in judetul Brasov

Ultima actualizare: 09-10-2012 01:46

Criza financiara mondiala va spori semnificativ numarul de someri in judetul Brasov. Mai multe companii mari, care lucreaza pentru export, si-au redus activitatea din lipsa comenzi si au inceput sa disponibilizeze angajati.

Mai multe companii au anuntat deja concedieri in masa din cauza ca, lucrand pentru export, nu mai au comenzi. In acest moment cea mai afectata este societatea ROLEM din Codlea, unde 1.000 de angajati vor fi concediati in urmatoarele 5 luni.

Muncitorii de la ROLEM Codlea merg la munca in fiecare zi cu frica in san. Oricare dintre ei ar putea primi decizia de concediere. Firma a anuntat la AJOFM ca numarul de angajati se va reduce la jumatate.

Rolem Codlea produce componente pentru Mercedes, BMW sau Toyota. Cum piata auto internationala e in scadere drastica, Rolem nu mai are comenzi, asa ca trebuie sa reduca productia.

Si alte companii mari ale judetului sunt in situatie delicata. INA Schaeffler a sistat angajarile si a anuntat ca nu mai prelungeste contractele pe perioada determinata. Astfel, 600 de angajati sunt amenintati de somaj in urmatoarele luni.

Valul de disponibilizari pune intr-o situatie delicata si AJOFM. Miile de viitori someri provin din acelasi domeniu de activitate asa ca, pentru a-si gasi de lucru, e nevoie sa se recalifice.

Specialistii spun ca somajul nu este singurul efect al crizei financiare mondiale. Multe companii stau in expectativa: au oprit investitiile si reduc preventiv productia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO