O lucrare de modernizare a DN1 a sporit numarul de accidente la Ghimbav

Ultima actualizare: 24-03-2012 00:51
Accident DN1

O lucrare menita sa calmeze traficul bulverseaza circulatia in Ghimbav,  judetul Brasov. Bordura care separa sensurile de mers a determinat o crestere cu 30% a numarului de accidente produse in localitate, sustin politistii.

Soferii sunt pusi in dificultate pentru ca bordura montata pe mijlocul drumului a ingustat benzile de circulatie si, pe alocuri, nu mai incap doua masini pe acelasi sens de mers. Luati prin surprindere, conducatorii auto ajung fie sa se tamponeze intre ei, fie unul sa izbesca bordura.

Bordura strabate Ghimbavul de la un capat la celalat. Nu exista nicio intrerupere care sa le permita soferilor sa vireze spre centrul orasului. Sunt insa spatii inguste, destinate trecerilor de pietoni pe care soferii le folosesc ca si loc de intors masina. Asta atrage sanctiuni din partea politstilor, care sunt si ei de acord ca drumul e prost conceput si semnalizat.  

Lucrarea este avizata de Autoritatea Nationala a Drumurilor si Autostrazilor. Are ca scop reducerea numarului de accidente de circulatie in zona. Dar statisticile Politiei Rutiere arata nu numai ca e inutila, e si daunatoare. Numarul accidentelor pe aceasta portiune de drum a crescut cu 30%. 

Politia Rutiera a sesizat Ministerul Transporturilor si Compania Nationala de Drumuri. Dar fara niciun rezultat pana acum.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO