Victor Ponta, așteptat să dea explicații la instanța supremă, în dosarul lui Tăriceanu


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 15 Februarie 2018 07:22
Categorie: Stiri Justitie
VICTOR PONTA soseste la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, Bucuresti, Luni, 18 Septembrie 2017

Fostul premier Victor Ponta este așteptat, joi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde va fi audiat ca martor în dosarul în care șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului.

La termenele anterioare au fost audiaţi ca martori Dan Andronic, Dan Motreanu - vicepreşedinte PNL, Ioana Valmar - fosta soţie a lui Tăriceanu, fostul parlamentar Şerban Mihăilescu, Cristian Relu Aparaschivei - fost colaborator şi şofer al lui Remus Truică, informează Agerpres.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu ar fi făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu ar fi spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

Procurorii afirmă că Tăriceanu ar fi susţinut, în mod nereal, că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie despre relaţia cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică, despre întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO