Un italian de 75 de ani, stabilit în județul Cluj, a fost arestat preventiv după ce ar fi abuzat sexual o copilă de 13 ani și a obligat mai multe minore să se prostitueze.

Totul s-a întamplat în locuința fostei sale soții, o româncă aflată în străinătate.

Italianul de 75 de ani a fost căsătorit mai mulți ani cu o româncă și împreună au o fată de 19 ani. În timp ce femeia și fiica lor au rămas în Italia, bărbatul s-a întors în România și locuia în casa fostei soții în localitatea Cămărașu. A avut o brutărie în sat, care însă a dat faliment, iar în ultimul timp individul lucra la o fermă de oi.

În locuința acestuia erau văzute tot mai des minore, spun vecinii. Pe unele dintre ele, suspectul italian le-ar fi obligat să întrețină relații sexuale și cu alți bărbați.

Din rețea faceau parte și alți indivizi. Anul trecut, toți au fost arestați preventiv pentru infracțiunile de act sexual cu un minor și trafic de minori. Suspectul italian a încercat să îi înduplece pe magistrații Tribunalului Cluj să-l lase în arest la domiciliu.

Acesta a susținut că este bolnav și din cauza vârstei rezistă cu greu după gratii. Curtea de Apel Cluj, însă, a menținut decizia arestului preventiv.