Tribunalul București a respins cererea de suspendare a proiectului ”One Floreasca City”

14-05-2019 13:18


floreasca one city

Tribunalul București a decis în data de 9 mai să respingă cererea de suspendare a Autorizației de Construire și a Certificatului de Urbanism, în baza cărora au fost începute lucrările la proiectul ”One Floreasca City”.

Este vorba despre un proiect imobiliar de peste 100 de milioane de euro, care presupune construirea a trei blocuri turn, a unei clădiri de birouri şi a unui hypermarket în cartierul Floreasca.

Cei care au reclamat acest proiect au fost reprezentanți ai Asociației Mișcarea Civică Miliția Spirituală alături de Asociația Pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Național și Cultural, care au solicitat instanței să suspende autorizația de construire.

Potrivit unui comunicat al reprezentanților dezvoltatorului imobiliar, Tribunalul București a respins în totalitate cererea de chemare în judecată, ceea ce echivalează cu faptul că pentru actele atacate nu a fost reținut nici măcar un singur motiv de nelegalitate.

În plus, respingerea acestei cereri de suspendare arată că instanța nu a reținut nici existența vreunei ”pagube iminente”, așa cum au susținut cele două asociații amintite, se mai arată în comunicat.

Apartamente de lux, spaţii de birouri şi un hypermarket construit de la zero, chiar pe locul fostei hale Ford. Aşa ar urma să arate complexul One Floreasca City, în care dezvoltatorii au investit peste 100 de milioane de euro.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO