Primar din Ialomița, în arest la domiciliu. Faptele de care este acuzat


Ultimul update: Luni 03 Decembrie 2018 15:39
Data publicarii: Luni 03 Decembrie 2018 15:37
Categorie: Stiri Justitie
elev retinut

Primarul comunei Grindu, judeţul Ialomiţa, Costel Vieriu, a fost arestat la domiciliu pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Bărbatul a pretins unui om de afaceri un comision din valoarea facturilor ce urmau a fi emise în baza unui contract pe care societatea urma să-l încheie cu administraţia locală. În total, primarul a primit peste 70.000 de lei.

Potrivit DNA, în cursul anului 2017, primarul comunei Grindu, judeţul Ialomiţa, Costel Vieriu, a pretins unui om de afaceri să-i remită un comision de 10% din valoarea facturilor ce urmau a fi emise în baza unui contract pe care societatea acestuia urma să-l încheie cu primăria comunei.

După ce s-a asigurat că firma respectivă a câştigat contractul, primarul Costel Vieriu a primit, în două tranşe, de la omul de afaceri suma de 41.000 lei, reprezentând contravaloarea comisionului menţionat anterior. Într-un context asemănător şi pentru acelaşi motiv, inculpatul a cerut de la aceeaşi persoană un comision de 15% şi a primit, la data de 29 noiembrie 2018, suma de 30.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, au anunţat, luni, reprezentanţii DNA, potrivit news.ro.

în urma flagrantului, primarul din Grindu a fost reţinut, iar ulterior a fost prezentat Tribunalului Bucureşti care a dispus măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO