Pățania unei românce care a dat în judecată magazinul unde a suferit un accident din cauza unei pungi
Dacă aveţi de suferit atunci când sunteţi într-un spaţiu cu servicii pentru public, nu renunţaţi la dreptul de a cere despăgubiri în instanţă, spun avocaţii.
Un proces inedit a fost câştigat recent de o femeie căreia pungă de cumpărături i s-a rupt chiar lângă casa magazinului şi din această cauză a ajuns cu piciorul în ghips. Comerciantul a fost obligat să-i plătească o despăgubire de 10.000 de lei.
După ce a a plătit produsele la casă, femeia a ridicat punga cumpărată tot de acolo.
Gheorghe Piperea, avocat: "Punga fiind bineînţeles o pungă din aia de plastic de 30 de bani s-a rupt şi unul dintre obiectele respective, era vorba de ceva congelat, i-a căzut pe picior şi i-a fisurat un os la un deget."
Femeia a stat câteva săptămâni acasă cu piciorul în ghips. După care a cerut despăgubiri în instanţă. A pierdut în prima fază, dar a câştigat la Apel, unde avocatul a invocat legile privind protecţia consumatorului, care scutesc reclamantul şi de taxa de timbru. Deşi procesul a durat doi ani, avocaţii spun că cei care au de suferit în locuri publice, indiferent că vorbim de Circa Financiară sau de un magazin, nu trebuie să renunţe la a cere daune.
În acest caz, clientq a primit bani.
Gheorghe Piperea, avocat: "6.000 mi de lei cheltuieli de judecată. Dacă câştigi procesul nu te costă nimic. Dacă însă pierzi, pierzi şi banii daţi propriului avocat, dar urmează să fii obligat şi obligat să achiţi cheltuielile celorlalţi. Aşa că intr-adevar când te apuci să faci o asemenea plângere o faci dacă este foarte convins că ai dreptate."
În SUA astfel de procese au tradiţie, şi au dus la apariţia celebrelor semne preventive "Podea udă sau alunecoasă" şi a anunţului "Atenţie, lichid fierbinte" pe pahare.
Sursa: Pro TV
Etichete: daune, magazin, punga, judecata, rupta, picior rupt,
Dată publicare:
18-01-2018 18:29