Fostul șef al CNADNR, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Prejudiciul este de 8,7 milioane de lei


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 14 Noiembrie 2017 16:12
Categorie: Stiri Justitie
dna stiri

Fostul director al Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi (CNADNR), Dorin Gavril Debuceanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial îl acuză că, în calitate de director general al CNADNR, ar fi semnat două contracte de asistență juridică, având ca obiect prestarea de servicii de asistență judirică, „pentru cauze strict determinate și un onorariu și alte cheltuieli stabilite ca plată lunară, pe întreaga perioadă de desfășurare a proceselor.”

„Cele două documente au fost semnate de inculpat în cursul anului 2008, fără să aibă aprobarea Consiliului de Administrație sau a vreunei structuri de specialitate din cadrul CNADNR. Mai mult, nu era prevăzută posibilitatea de reziliere unilaterală a acestor contracte. Ca urmare a încheierii abuzive a celor două contracte, CNADNR a suferit o pagubă totală de 8.761.387 lei (rezultată prin executarea silită a celor două contracte)”, susțin procurorii DNA.

Astfel, dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

Anterior, Dorin Gavril Debuceanu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, fiind condamnat definitiv la trei ani și șase luni închisoare.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO