Fosta preşedintă a Curţii Supreme din Muntenegru, inculpată pentru contrabandă
Fosta preşedintă a Curţii Supreme din Muntenegru, Vesna Medenica, a fost inculpată pentru că a participat la o operaţiune de contrabandă executată de o grupare de criminalitate organizată.
Vesna Medenica, care s-a aflat în fruntea Curţii Supreme timp de 14 ani, este acuzată că a oferit o acoperire instituţională unui grup de crimă organizată condus de fiul ei Milos Medenica, afirmă procurorii.
„Vesna Medenica este suspectată că a abuzat de funcţia ei (...) pentru a influenţa mai multe procese", a declarat pentru AFP Vukas Radonjic, purtătorul de cuvânt al Parchetului.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Vesna Medenica a fost arestată în aprilie, înainte de a se îmbarca într-un avion cu destinaţia Serbia. Ea a încercat să părăsească Muntenegru a doua zi după ce presa locală a difuzat o transcriere a unor mesaje criptate în care fiul ei ar fi spus că Vesna Medenica va proteja activităţile lui legate de traficul cu cocaină şi ţigări.
Atât mama, cât şi fiul au negat acuzaţiile, a informat televiziunea de stat din Muntenegru.
Vesna Medenica, în vârstă de 65 de ani, este primul jurist de rang înalt arestat şi acuzat de abuz de putere în Muntenegru.
Muntenegru, stat membru NATO din 2017, care îşi negociază aderarea la UE, se confruntă cu o problemă legată de criminalitatea organizată.
În raportul său privind progresele ţărilor candidate, UE a deplâns anul acesta lipsa de progres a Muntenegrului în lupta împotriva crimei organizate, ceea ce reprezintă un obstacol semnificativ în calea unei viitoare aderări a ţării la blocul comunitar.