DNA: Fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu, urmărit penal pentru certificatul de revoluționar

Ultima actualizare: 16-12-2020 20:30
DNA: Fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu, urm...
DNA: Fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu, urm...

Fostul parlamentar PSD Cătălin Rădulescu, supranumit ”deputatul Mitralieră” de unele publicații, este urmărit penal de către DNA pentru complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și fals în declarații .

Procurorii DNA îl acuză că ar fi obținut ilegal certificatul de revoluționar, după ce ar fi declarat, în mod fals, că ar fi participat activ la revoluția din 1989 în București și Timișoara.

De fapt, Rădulescu ar fi avut activitate revoluționară doar în Pitești, și după numai după fugă lui Nicolae Ceaușescu.

În acest dosar sunt urmăriți penal și alți funcționari.

Mai exact, potrivit unui comunicat, Rădulescu are un certificat de revoluționar emis pe numele său, ”deși acesta nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute până în data de 22 decembrie 1989, ora 12:10 – ora fugii dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Astfel, doi membri ai Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant ar fi admis cererea formulată de Rădulesc și ar fi constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declarații în care fostul parlamentar PSD ar fi afirmat că a fost revoluționar în orașele Timișoara și București, în perioada 16-21 decembrie 1989.

”Declarațiile respective ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta că suspectul a desfășurat activitate revoluționară doar în orașul Pitești, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în orașele Timișoara și București.

Urmare a acestor demersuri, suspectului Rădulescu Marian Cătălin i-a fost acordat, prin decret prezidențial, titlul de “Luptător cu Rol Determinant”, cu consecința obținerii în mod necuvenit de către acesta a unei indemnizații de gratitudine în valoare de 2.020 lei/lunar începând cu data de 01.01.2015, în total 143.420 lei.” - se mai arată în comunicatul DNA.

În octombrie, Rădulescu a anunțat că s-a înscris în Partidul Ecologist, deşi susținea că nu i-a fost uşor după 26 de ani de viaţă politică în PSD.

El a fost dat afară din PSD după ce a lipsit de la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, din luna august, ședință care nu a mai avuit loc din cauza lipsei cvorumului.

Reacția lui Cătălin Rădulescu: ”Este o mizerie pe o plângere făcută de nu știu cine”

 

Este o mizerie pe o plângere făcută de nu știu cine! Am dat declarație procurorului de caz, voi depune un memoriu in care voi prezenta zi de zi toate faptele din 16 decembrie până in 22 , împreuna cu martori ! Este mizerabil, ca un procuror DNA sa emită decizii fără sa cerceteze faptele, sa audieze martorii și sa întrebe de ce eram in Timișoara in per 16-19 dec 88, înainte de a afla că în Timișoara locuiam, acolo terminasem facultatea de medicina și acolo eram însurat ! Metehnele procurorilor Dna criticate de către judecătorii din CSM, sunt aceleași , te considera vinovat de ceva înainte de a cerceta! Mă cunosc toți revoluționarii autentici de peste tot, din 89 și 90,când nu existau " titluri de revoluționar " și a veni după 30 ani, să murdărești imaginea unui revoluționar autentic pentru că a deranjat in activitatea lui de parlamentar, atunci când s-a opus abuzurilor statului paralel, e o practica stalinistă ! Domnul procuror Prună, fratele fostei ministre Prună, trebuie sa cerceteze faptele și sa audieze martorii nu sa emită Comunicate! Voi sesiza SIIJ, Inspecția judiciară și CSM -ul pentru orice fel de abuz și pentru orice fel de practica abuziva care nu mi-ar permite sa prezint probe clare, evidente in apărarea mea!” - a transmis Rădulescu.

Se împlinesc 31 de ani de când flacăra Revoluţiei Române a fost aprinsă la Timişoara

 

În seara zilei de 16 decembrie, câteva sute de oameni s-au strâns în faţa casei pastorului Laszlo Tokes, care urma să fie evacuat, după ce cu o zi în urma mulţi răspunseseră apelului acestuia.

O astfel de iniţiativă era un curaj nebun pentru acele vremuri. Iar lucrurile s-au desfăşurat rapid în zilele ce au urmat şi sângele martirilor a curs sub gloanţele miliţiei, armatei şi securităţii.

Justiţia nu i-a găsit nici astăzi pe toţi cei vinovaţi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO