DNA a trimis în judecată Hexi Pharma pentru evaziune fiscală de peste 9 milioane de lei

Ultimul update: Luni 03 Decembrie 2018 16:17
Data publicarii: Luni 03 Decembrie 2018 16:06
Categorie: Justitie
dna, dosare, magistrat, ordonanta de urgenta 92

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a societății Hexi Pharma pentru evaziune fiscală, într-un dosar în care procurorii afirmă că bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 9 milioane de lei.

De asemenea, alte două persoane, Victor Panaitescu și Attila Erdei, au fost trimise în judecată în acest dosar, fiind acuzate de complicitate la spălarea banilor și la evaziune fiscală. 

”În perioada 2012 – 2016, societatea S.C. Hexi Pharma CO S.R.L. a evidențiat în actele contabile operațiuni fictive de achiziții de servicii și cheltuieli fictive care nu au avut la bază operațiuni reale în scopul diminuării impozitului pe profit datorat bugetului de stat și respectiv a deducerii în mod nelegal a TVA-ului de plată (prin interpunerea în relația comercială cu furnizorii reali a unor firme prin care s-a majorat în mod nejustificat prețul bunurilor achiziționate).

În același context, în vara anului 2012, inculpatul Erdei Attila a emis către SC Hexi Pharma CO SRL 6 facturi fiscale fictive care atestau prestarea unor servicii în valoare totală de 238.390 lei, plus TVA aferentă în sumă de 57.214 lei.

Prin aceste demersuri inculpata Sc Hexi Pharma Co Srl a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 916.739 lei, din care 366.694,4 lei reprezintă impozit pe profit și 550.044,6 lei reprezintă taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal.

În perioada iulie 2013 – decembrie 2015, inculpatul Panaitescu Miron Victor l-a ajutat pe administratorul S.C. Hexi Pharma CO S.R.L. (în prezent decedat) să disimuleze originea ilicită a sumelor de 2.275.672,19 euro și 9.875.717,45 lei, obținute de acesta din urmă ca urmare a săvârșirii infracțiunii de delapidare. În acest sens, între societățile administrate de inculpatul Panaitescu Miron Victor și două firme din Cipru controlate de administratorul S.C. Hexi Pharma CO S.R.L, au fost încheiate mai multe contracte fictive de prestări servicii. Ulterior, o parte din aceste sume de bani au fost retrase direct de la ATM-uri, iar restul au fost transferate în conturile unor societăți de unde au fost la fel retrase în numerar, de administratorul S.C. Hexi Pharma CO S.R.L.” - se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Nu în ultimul rând, Agenția Națională de Administrare Fiscală a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 9.553.392 lei, reprezentând prejudicial cauzat bugetului de stat în maniera de mai sus.

În cauză, s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii, prin instituirea sechestrului, asupra mai multor bunuri imobile și mobile ce aparțin SC Hexi Pharma co SRL și altor persoane fizice și juridice.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Pe de altă parte, DNA a precizat că - față de soția lui Dan Condrea, Ochinciuc Uliana, precum și față de asociata lui Condrea și directoare a firmei Hexi Pharma, Dinu Flori, și Ochinciuc Radu - s-a dispus clasarea dosarului. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

dna, dosare, magistrat, ordonanta de urgenta 92 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Președintele ÎCCJ: ”Mă rog la Dumnezeu ca dosarul Hexi Pharma să nu vină curând. Nu avem loc”
Președintele ÎCCJ: ”Mă rog la Dumnezeu ca dosarul Hexi Pharma să nu vină curând. Nu avem loc”
Dosarul Hexi Pharma, trimis in judecata. 340 de capete de acuzare si o concluzie socanta a expertilor privind dezinfectantii
Dosarul Hexi Pharma, trimis in judecata. 340 de capete de acuzare si o concluzie socanta a expertilor privind dezinfectantii
Rezultate surprinzatoare in cazul primelor teste pe dezinfectantii Hexi Pharma. Probele vor fi trimise in strainatate
Rezultate surprinzatoare in cazul primelor teste pe dezinfectantii Hexi Pharma. Probele vor fi trimise in strainatate
VIDEO PROTVPLUS.RO
Elena Udrea - condamnare 6 ani
Cum justifică ÎCCJ condamnarea Elenei Udrea la închisoare cu executare în dosarul ”Gala Bute”
Criza completurilor de 5 judecători continuă la instanța supremă. Toate dosarele, amânate
Codul de procedura penală şi OUG privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, pe ordinea de zi a Senatului
Toader: Ministerul Justiţiei a preluat oficial Preşedinţia Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne
CSM discută situaţia creată în urma deciziei CCR privind formarea completurilor
CSM discută 2 acţiuni disciplinare exercitate de Inspecţia Judiciară împotriva lui Kovesi
CCR, Curtea Constitutionala
Legea pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor, declarată parțial neconstituțională
Toader, despre amnistie și grațiere: nu este un act pe care ”și-l doresc doar unii”
Opoziția, despre noile modificări făcute de comisia Iordache: ”Articole în favoarea infractorilor”
Andreea Cosma a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare
DNA a trimis în judecată Hexi Pharma pentru evaziune fiscală de peste 9 milioane de lei
Primar din Ialomița, în arest la domiciliu. Faptele de care este acuzat