Adina Florea s-a retras din procedura de numire la conducerea SIIJ

Ultima actualizare: 05-12-2019 13:43
Adina Florea
Agerpres

Procurorul Adina Florea şi-a retras candidatura din procedura de numire la conducerea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al CSM, Daniela Stăncioi.

"În cursul zilei de astăzi (joi - n.r.), doamna procuror Adina Florea a formulat cerere de retragere a candidaturii din procedura numirii în funcţia de conducere din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, ca urmare a concursului susţinut", precizează CSM.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a amânat de mai multe ori validarea Adinei Florea la conducerea SIIJ.

Plenul CSM a avut de șapte ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru șefia SIIJ,câștigat de Adina Florea, însă fără succes. O parte dintre membrii CSM au boicotat plenul prin absență, fapt ce a dus la neîntrunirea cvorumului, iar în alte ședințe s-a produs un blocaj, deoarece numărul de voturi „pentru” a fost egal cu numărul de voturi „impotrivă”.

Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj la interviul susţinut la CSM, pentru funcţia de procuror-şef al SIIJ. Potrivit CSM, Adina Florea a obţinut un punctaj final de 9,86, fiind urmată de Sorin Eugen Iaşinovschi - cu 8,85 şi Bogdan Ciprian Pîrlog - cu 3,25.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO