Cum fac față angajatorii crizei de personal din HoReCa. Ce trucuri folosesc pentru a atrage angajați

×
Codul embed a fost copiat

Patronii recunosc că se confruntă cu o criză accentuată de personal, iar uneori sunt nevoiți să apeleze la diferite “trucuri” pentru a atrage angajați.

Vasile Burete, proprietar de restaurant, spune că în prezent “este o criză mare de tot”, iar angajatorii găsesc greu angajații de care au nevoie și pentru că aceștia nu se pricep la jobul pe care trebuie să-l facă.

“Dacă ești nepriceput, nu ai ce să cauți în acest domeniu, pentru că tu ești cheia afacerii”, explică patronul.

Acesta spune că pentru a găsi angajații de care are nevoie apelează și la metodele clasice, dar are și unele mai puțin convenționale: “O iau la pas din locație în locație și contraofertez ospătari, bucătari, la modul clasic: cât ți se oferă aici îți ofer și eu, plus suma X. Iar fiecare sumă face diferența.”

Ce calități caută angajatorii la viitorii angajați și ce beneficii oferă vedeți în VIDEO atașat!

Citește și
OLX Catalin
Avantajele și dezavantajele unui job sezonier. De ce să lucrezi în HoReCa

 

Articol recomandat de sport.ro
GALERIE FOTO Cele trei stadioane pe care poate juca România la Cupa Mondială din 2026
GALERIE FOTO Cele trei stadioane pe care poate juca România la Cupa Mondială din 2026

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Avantajele și dezavantajele unui job sezonier. De ce să lucrezi în HoReCa
Avantajele și dezavantajele unui job sezonier. De ce să lucrezi în HoReCa

Joburile sezoniere vin și cu avanatje, și cu dezavantaje, iar acestea pot face diferența atunci când un angajat acceptă un job în industria ospitalității.

La ce trebuie să fie atenți angajații care acceptă un job sezonier. Ce calități caută la viitorul angajator
La ce trebuie să fie atenți angajații care acceptă un job sezonier. Ce calități caută la viitorul angajator

Angajații din HoReCa sunt unii dintre cei mai căutați în acest moment pe piața muncii, iar ofertele de muncă sunt multe.

Patronii din HoReCa resimt criza de forță de muncă. Cum își găsesc angajații de care au nevoie
Patronii din HoReCa resimt criza de forță de muncă. Cum își găsesc angajații de care au nevoie

Anagajatorii din industria ospitalițății se confruntă cu o criză de forță de muncă, iar cele mai folosite metode de recrutare sunt recomandările și site-urile de joburi.

Recomandări
Responsabili americani transmit Europei: Fără întărirea apărării până în 2027, SUA pot renunța la unele mecanisme NATO
Responsabili americani transmit Europei: Fără întărirea apărării până în 2027, SUA pot renunța la unele mecanisme NATO

Responsabilii americani i-au avertizat pe omologii europeni că, dacă nu-și consolidează până în 2027 capacitățile defensive, Statele Unite își vor sista participarea la anumite mecanisme de apărare ale NATO.

Căldură gratis în calorifere, trafic rutier ”ca afară” sau case pentru tineri. Ce promit candidații la Primăria Capitalei
Căldură gratis în calorifere, trafic rutier ”ca afară” sau case pentru tineri. Ce promit candidații la Primăria Capitalei

Energie termică gratis, fluidizarea traficului rutier sau locuințe pentru tineri. ȘtirileProTv.ro vă prezintă cele mai importante promisiuni electorale ale candidaților la alegerile pentru Primăria Capitalei, care sunt organizate în 7 decembrie 2025.

Criza apei i-a costat pe locuitorii din Prahova și Dâmbovița 120.000 euro pe zi. Restaurante și afaceri, forțate să caute apă
Criza apei i-a costat pe locuitorii din Prahova și Dâmbovița 120.000 euro pe zi. Restaurante și afaceri, forțate să caute apă

Criza apei din Prahova și Dâmbovița se îndreaptă spre o posibilă soluționare. Premierul Ilie Bolojan a anunțat că vineri seară alimentarea cu apă va fi reluată treptat, dar a avertizat că apa nu va fi deocamdată potabilă.