AUR! Echipa de spada a adus primul titlu olimpic al Romaniei la Rio. Mesajul presedintelui Klaus Iohannis pentru sportive

scrima

Echipa feminina de spada a Romaniei a cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, joi, dupa ce a invins China, detinatoarea titlului, in finala, cu scorul de 44-38.

Presedintele Klaus Iohannis felicita echipa de spada feminina pentru medalia de aur obtinuta la jocurile olimpice si afirma ca, prin performanta lor, cele patru sportive au facut o tara intreaga mandra.

"Felicitari echipei noastre feminine de spada, care a castigat azi-noapte aurul la Rio 2016! Prin talentul lor, taria de caracter si dupa mii de ore de munca, Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Simona Pop si Loredana Dinu au reusit sa duca Romania pe prima treapta olimpica, facand o tara intreaga mandra de performanta lor", a scris seful statului vineri pe Facebook.

REZULTATELE ROMANILOR LA JO DE LA RIO

Citește și
Horia Tecau si Florin Mergea
Calificare istorica pentru Romania. Florin Mergea si Horia Tecau au ajuns in semifinale la dublu la Jocurile Olimpice
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

SCRIMA

Romania a condus permanent in finala cu China, campioana olimpica din 2012! A fost un meci greu, in care chinezoaicele au incercat permanent sa revina, dar fetele noastre au reusit sa mentina echipa in avantaj si au castigat finala cu 44-38.

Pe parcursul finalei, Romania a apelat si la rezerva Loredana Dinu, dupa ce Ana Maria Popescu a acuzat dureri la picior in urma unui asalt. Ana Maria a revenit pe plansa pana la urma si a mai luptat, desi vizibil afectata de accidentare.

Echipa noastra este formata din Ana Maria Popescu (Brinza), Simona Pop, Simona Gherman si Loredana Dinu.

Romania s-a calificat dramatic in semifinale. Fetele au invins SUA cu 24-23 in minutul de prelungire acordat dupa ce la finalul celor 9 asalturi era egalitate 23-23. Mai mult, Romania a fost condusa cu 23-20, reusind sa egaleze chiar in ultimele secunde, prin Ana Maria Popescu. 

TENIS

Florin Mergea si Horia Tecau s-au calificat in finala probei de dublu dupa o victorie in doua seturi cu americanii Johnson si Sock.

Romanii si-au adjudecat primul set cu 6-3, iar in al doilea s-au impus cu 7-5.

Romanii au astfel garantata cel putin medalia de argint, dar sunt favoriti chiar pentru cea de aur.

CANOTAJ

♦Echipajul feminin de 8+1 al Romaniei s-a calificat in finala din cadrul intrecerilor de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dupa ce a incheiat pe locul doi in recalificari. Echipajul Romaniei, format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian si Daniela Druncea, au incheiat recalificarile pe locul doi, cu timpul de sase minute, 32 de secunde si 63 de sutimi. Dupa serii, SUA si Marea Britanie obtinusera calificarea in finala, iar din recalificari, pe langa Romania, s-au mai calificat in finala echipajele din Canada, Noua Zeelanda si Olanda. Finala probei de 8+1 va avea loc sambata, de la ora 17.04.

♦Laura Oprea si Madalina Beres au ratat, joi, calificarea in finala probei de dublu rame, din cadrul competitiei de canotaj de la Jocurile Olimpice, dupa ce au terminat pe locul patru in prima semifinala.
Oprea si Beres au terminat pe locul al patrulea in prima semifinala, cu timpul de 7:29.20. Din prima semifinala au obtinut calificarea in finala echipajele din Marea Britanie (7:18.69), SUA (7:20.93) si Africa de Sud (7:24.03). Laura Oprea si Madalina Beres vor evolua in finala B, care va avea loc vineri, de la ora 15.30

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Autobuz cu ziaristi, atacat cu focuri de arma la Rio, langa celebra favela
Autobuz cu ziaristi, atacat cu focuri de arma la Rio, langa celebra favela "Cidade de Deus". Doua persoane, ranite

Un autobuz oficial care transporta ziaristi acreditati la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost atacat cu focuri de arma marti seara.

Calificare istorica pentru Romania. Florin Mergea si Horia Tecau au ajuns in semifinale la dublu la Jocurile Olimpice
Calificare istorica pentru Romania. Florin Mergea si Horia Tecau au ajuns in semifinale la dublu la Jocurile Olimpice

Calificare istorica pentru Romania. Horia Tecau si Florin Mergea sunt in semifinale la Rio. Tecau si Mergea sunt la o victorie distanta de o medalie olimpica la dublu dupa i-au invins pe brazilienii Marcelo Melo si Bruno Soares.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.