AUR! Echipa de spada a adus primul titlu olimpic al Romaniei la Rio. Mesajul presedintelui Klaus Iohannis pentru sportive

11-08-2016 09:08


scrima

Echipa feminina de spada a Romaniei a cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, joi, dupa ce a invins China, detinatoarea titlului, in finala, cu scorul de 44-38.

Presedintele Klaus Iohannis felicita echipa de spada feminina pentru medalia de aur obtinuta la jocurile olimpice si afirma ca, prin performanta lor, cele patru sportive au facut o tara intreaga mandra.

"Felicitari echipei noastre feminine de spada, care a castigat azi-noapte aurul la Rio 2016! Prin talentul lor, taria de caracter si dupa mii de ore de munca, Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Simona Pop si Loredana Dinu au reusit sa duca Romania pe prima treapta olimpica, facand o tara intreaga mandra de performanta lor", a scris seful statului vineri pe Facebook.

REZULTATELE ROMANILOR LA JO DE LA RIO

SCRIMA

Romania a condus permanent in finala cu China, campioana olimpica din 2012! A fost un meci greu, in care chinezoaicele au incercat permanent sa revina, dar fetele noastre au reusit sa mentina echipa in avantaj si au castigat finala cu 44-38.

Pe parcursul finalei, Romania a apelat si la rezerva Loredana Dinu, dupa ce Ana Maria Popescu a acuzat dureri la picior in urma unui asalt. Ana Maria a revenit pe plansa pana la urma si a mai luptat, desi vizibil afectata de accidentare.

Echipa noastra este formata din Ana Maria Popescu (Brinza), Simona Pop, Simona Gherman si Loredana Dinu.

Romania s-a calificat dramatic in semifinale. Fetele au invins SUA cu 24-23 in minutul de prelungire acordat dupa ce la finalul celor 9 asalturi era egalitate 23-23. Mai mult, Romania a fost condusa cu 23-20, reusind sa egaleze chiar in ultimele secunde, prin Ana Maria Popescu. 

TENIS

Florin Mergea si Horia Tecau s-au calificat in finala probei de dublu dupa o victorie in doua seturi cu americanii Johnson si Sock.

Romanii si-au adjudecat primul set cu 6-3, iar in al doilea s-au impus cu 7-5.

Romanii au astfel garantata cel putin medalia de argint, dar sunt favoriti chiar pentru cea de aur.

CANOTAJ

♦Echipajul feminin de 8+1 al Romaniei s-a calificat in finala din cadrul intrecerilor de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dupa ce a incheiat pe locul doi in recalificari. Echipajul Romaniei, format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian si Daniela Druncea, au incheiat recalificarile pe locul doi, cu timpul de sase minute, 32 de secunde si 63 de sutimi. Dupa serii, SUA si Marea Britanie obtinusera calificarea in finala, iar din recalificari, pe langa Romania, s-au mai calificat in finala echipajele din Canada, Noua Zeelanda si Olanda. Finala probei de 8+1 va avea loc sambata, de la ora 17.04.

♦Laura Oprea si Madalina Beres au ratat, joi, calificarea in finala probei de dublu rame, din cadrul competitiei de canotaj de la Jocurile Olimpice, dupa ce au terminat pe locul patru in prima semifinala.
Oprea si Beres au terminat pe locul al patrulea in prima semifinala, cu timpul de 7:29.20. Din prima semifinala au obtinut calificarea in finala echipajele din Marea Britanie (7:18.69), SUA (7:20.93) si Africa de Sud (7:24.03). Laura Oprea si Madalina Beres vor evolua in finala B, care va avea loc vineri, de la ora 15.30

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO