Atentie la tranzactiile bancare online! Ce trebuie sa stiti despre virusul care trimite hackerilor datele cardului tau
Fiti cu ochii in patru cand faceti tranzactii cu serviciile on-line oferite de banci. SRI si specialistii in securitate cibernetica avertizeaza ca un nou virus, dedicat serviciilor de e-banking, a ajuns si la noi in tara
Troianul, denumit TINBA, copiaza datele de identificare si le trimite apoi hackerilor. Cu ele se pot clona carduri.
TINBA V3 este un virus special creat pentru a fura informatiile bancare ale unui client care isi plateste on-line facturile. Pentru aceasta, este nevoie ca victima sa deschida mailul care contine virusul si care poate avea orice expeditor, unul chiar credibil. Apoi, TINBA se inflitreaza in computer si asteapta sa va conectati la pagina de internet a bancii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Bogdan Botezatu, specialist antivirus: " Incerca fie sa emuleze tranzactiile bancare pe care acesta le face prin schimbarea destinatarului contului si a sumei. Sau injecteaza un formular suplimentar in codul paginii de e-banking care solicita mai multe informatii despre cardul de credit."
Odata obtinute, datele de identificare sunt transmise catre hackeri. Infractorii cibernetici le folosesc ca sa cloneze carduri si sa va goleasca contul.
Sorin Sava, purtatorul de cuvant al SRI: "SRI are in atentie si riscul potential ca sistemul bancar din Romania sa fie tinta unor atacuri cibernetice derulate prin tintermediul aplicatiei malitioase, cunoscuta sub denumirea de Tinba V3. Investigatiile derulate pana in prezent de catre SRI, nu au confirmat exista unor victime in tara noastra"
Tinba V3 a fost detectat anul acesta si in banci din Germania, Franta si Belgia. Specialistii in securitate cibernetica ne recomanda ca, in cazul in care observam modificari pe paginile de internet ale bancilor, sa le raportam imediat, si, sub nicio forma sa nu dam date de identificare bancara, daca nu suntem siguri ca ne sunt cerute de banca.