România semnează acordul european de cooperare în domeniul inteligenței artificiale
Guvernul a adoptat, marţi, un memorandum privind aprobarea semnării de către România a declaraţiilor propuse de către Comisia Europeană pentru dezvoltarea noilor tehnologii, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.
"În şedinţa de Guvern de astăzi, a fost adoptat un memorandum privind aprobarea semnării de către România a declaraţiilor propuse de către Comisia Europeană pentru dezvoltarea noilor tehnologii, anume cooperarea în domeniul inteligenţei artificiale, lansarea radarului privind inovarea şi dezvoltarea tehnologiei blockchain la nivel european", a declarat Nelu Barbu la Palatul Victoria.
România susţine iniţiativele lansate în contextul strategiei privind piaţa unică digitală, dat fiind că acestea "vor reduce barierele, vor îmbunătăţi accesul la servicii pentru toţi cetăţenii şi vor crea stimulente pentru investiţii şi inovare nu numai în domeniul telecomunicaţiilor, ci în toate sectoarele economice şi industriale", potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Aceste noi tehnologii (...) se completează şi generează efecte multiple în diverse sectoare, cum ar fi serviciile publice, în care în viitor se va folosi tehnologia blockchain. În ceea ce priveşte inteligenţa artificială, aceasta este esenţială pentru o viitoare creştere economică şi a productivităţii europene", a spus Nelu Barbu.
Totodată, purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că se estimează că piaţa roboţilor şi a soluţiilor de inteligenţă artificială va creşte cu 142 de miliarde de euro până în anul 2020.
"Evident, acest domeniu poate genera beneficii concrete în utilizarea eficientă a energiei, în utilizarea eficientă a apei, utilizarea redusă a pesticidelor în exploatările agricole, creşterea nivelului de precizie în chirurgie sau oferirea de asistenţă în situaţii periculoase sau dezastre naturale", a mai afirmat Nelu Barbu.