Ralph Baer a murit la varsta de 92 de ani. Germanul era considerat "parintele jocurilor video"
Ralph Baer, un pionier din domeniul jocurilor video, considerat "parintele" acestui domeniu, a murit sambata, in Manchester, Marea Britanie, la varsta de 92 de ani.
Ralph Baer este cunoscut drept "tatal jocurilor video", datorita muncii sale de pionierat care a dus la crearea consolei de jocuri video Odyssey, potrivit Mediafax.
Consola Odyssey, produsa sub licenta de producaorul de televizoare Magnavox, a fost pusa in vanzare in 1972 si a inspirat alte companii sa produca propriile console. Baer a creat, de asemenea, primele componente periferice pentru consolele video si a inventat multe jocuri electronice populare. Nascut in Germania, Ralph Baer si familia sa au emigrat in Statele Unite ale Americii inaintea celui de-Al Doilea Raboi Mondial. In adolescenta, a inceput sa studieze electronica si a devenit inginer specializat in echipamente radio.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Dupa razboi, experienta i-a permis dezvoltarea unei cariere in domeniul ingineriei electrice, ceea ce a dus ca, in 1966, Baer sa creeze o consola care arata ca o "cutie maro", ce permitea ca doi oameni sa joace unul impotriva altuia o serie de jocuri, inclusiv o versiune primitiva, dupa standardele din prezent, a tenisului de masa. Cutia maro a devenit Odyssey si a avut un succes urias. Succesul acesteia a ajutat la demararea primului val de console de jocuri conectate la televizor si a inspirat nasterea unei noi industrii. Odyssey a fost primul dintre multele dispozitive electronice legate de jocuri pe care Baer l-a creat. Printre acestea se numara si prima arma pe care utilizatorul o putea folosi pentru a impusca tinte de pe ecranul televizorului.
Mai tarziu, Baer a ajutat compania Coleco sa-si dezvolte propriile console si a participat la mai multe proiecte privind jocurile in retea. Pana la moartea sa, Ralph Baer detinea peste 150 de brevete de inventii. In 2004, Baer a fost distins cu US National Medal of Technology, iar, in 2010, a fost inclus in America's National Inventors Hall of Fame.