Primul targ de tehnologie organizat la Brasov. Cercetatorii romani au prezentat tableta care face analize medicale

23-11-2014 08:47


Ochelari cu ajutorul carora te poti plimba in orice colt al lumii, masinute care nu au nevoie de sofer sau tablete care fac analize medicale.

Sunt doar cateva dintre inovatiile cu care s-au mandrit cercetatorii romani la Festivalul de Tehnologie organizat la Brasov. Scopul intalnirii este de a prezenta rezultatele obtinute atat de studenti, cat si de specialistii - marilor companii de IT.

Organizatorii targului de inovatii au vrut sa-i copleseasca pe vizitatori cu cea mai noua tehnologie inca de la intrare. Tot programul si locatiile diferitelor prezentari pot fi gasite cu ajutorul unei aplicatii pe telefon.

Ce ati spune daca ati putea vizita, de acasa, apartamentul pe care doriti sa il cumparati? Chiar daca acesta se afla in alt oras sau nici nu a fost construit inca. O pereche speciala de ochelari, combinata cu realitatea virtuala, va permite aceasta vizita.

Daca nu apucati sa ajungeti la doctor, un aparat, care este o combinatie intre microscop si tableta, va permite sa va faceti analizele medicale la distanta.

Alexandru Itu, programator: "O picatura de sange pe care o introducem sub microscop. Ideea este ca aceste date sa fie vizualizate de catre medici care nu pot ajunge chiar acolo in zonele respective si prin acest aparat serviciile medicale sunt aduse catre pacient."

Festivalul de tehnologie din Brasov este la prima editie, insa avand in vedere succesul acestui domeniu, in plina dezvoltare, va deveni cu siguranta o traditie.