Politia chineza a descoperit o uriasa fabrica de iPhone-uri false, destinate exportului. Din ce erau facute telefoanele

Ultima actualizare: 30-07-2015 00:02
iPhone fals FOTO FLICKR

Politia din Beijing a anihilat o grupare infractionala specializata in productia si comercializarea de iPhone-uri false.

Potrivit Reuters, politistii chinezi au descoperit in Beijing o adevarata fabrica, unde se produsesera pana acum cel putin 41.000 de iPhone-uri false. Acestea sunt evaluate la peste 19 milioane de dolari de politistii din Beijing, care au fost impresionati de dimensiunile intreprinderii.

Ascunsa sub fatada unui service pentru smartphone-uri, fabrica avea sase linii de asamblare si cateva sute de angajati care produceau iPhone-uri din piese luate de la telefoane uzate, majoritatea importate din SUA si UE. Pe langa telefoane, se mai fabricau si diverse accesorii – casti, incarcatoare, cabluri de date – peste un milion de bucati fiind vandute atat in China, cat si in afara acesteia. Afacerea era detinuta de un cuplu din Shenzhen, care a pus fabrica pe picioare in luna ianuarie a acestui an.

Politia chineza a fost alertata in legatura cu aceste falsuri de autoritatile americane, care au descoperit mai multe asemenea iPhone-uri contrafacute. E posibil ca unele falsuri sa fi ajuns si in Europa, inclusiv in tara noastra.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO