Nu vor mai exista soferi care sa se urce bauti la volan! 10.000 de oameni mor anual in SUA din cauza acestui lucru

08-06-2015 17:31


Nu vor mai exista soferi care sa se urci bauti la volan

O tehnologie poate eradica accidentele de circulatie provocate de alcool. Ea este sustinuta de cei mai mari producatori de automobile din lume si ar putea fi implementata in viitorul apropiat.

Driver Alcohol Detection System for Safety (DADSS) este un program de cercetare care incearca sa opreasca in totalitate accidentele de circulatie provocate de soferi ce s-au urcat la volan dupa ce au consumat alcool.

Nu e o veste buna pentru soferi! Se dubleaza amenda pentru cei care fac asta

Cum vor sa faca acest lucru? Cu ajutorul unei tehnologii care sa faca astfel incat masina sa nu porneasca daca sunt detectate semne de alcool! Tehnologia presupune folosirea mai multor senzori tactili si a unor senzori care analizeaza respiratia. Astfel, daca nivelul alcoolului depaseste limita permisa, masina nu va putea fi pornita.

"In fiecare an in Statele Unite, accidentele cauzate de alcool duc la pierderea a peste 10.000 de vieti si costa aproximativ 199 de miliarde de dolari" scrie pe site-ul programului de cercetare. Acest program este sustinut conform site-ului oficial de 17 dintre cei mai mari producatori de automobile din lume.

 

Sursa: Engadget