Nimeni n-ar fi zis ca aceste fotografii au fost facute cu telefonul mobil. Imaginile sunt spectaculoase

Ultima actualizare: 18-06-2015 07:07
fotografii cu telefonul

Cine a zis ca nu se poate face arta cu telefonul mobil? Din ce in ce mai multi fotografi renunta la aparatele profesionale si le inlocuiesc cu camerele incorporate in smartphone-uri, demonstrand ca imaginatia si ochiul de artist sunt cele mai importante.

Fie ca sunt amatori, fie ca sunt profesionisti, fotografii isi indreapta tot mai mult atentia catre telefoanele mobile. Au si de ce: sunt mai usor de transportat, mai la indemana si, in plus, se adapteaza nevoilor acestora.

Aplicatiile care prelucreaza pozele se imbunatatesc permanent, memoriile telefoanelor continua sa creasca, la fel si numarul de pixeli ai camerelor incorporate in smartphone-uri.
Astfel, exista o competitie internationala pentru fotografiile cu iPhone-ul, iPhone Photography Awards, iar cei care participa sunt adevarati profesionisti.

“Calitatea fotografiilor devine din ce in ce mai mare. Nu stiu daca asta se datoreaza faptului ca utilizatorii de iPhone devin mai talentati sau daca fotografii profesionisti au renuntat definitiv la camerele foto pentru telefoanele mobile. Probabil ambele variante sunt adevarate.”, spune Kenan Aktulun, fondatorul competitiei internationale de fotografie.

Iata cum arata imaginile castigatoare:

Fotograful anului: Michal Koralewski din Polonia

Castigator la capitolul "Portrete": Song Han din Chengdu, China

Castigator la capitolul "Peisaje": Chris Belcina, Cooper City, FLorida

Castigatori la capitolul "Altele":

Jose Luis Saez Martinez, Valencia, Spania, locul 1

Elaine Taylor, Marea Britanie, locul 2

Emanuel Vargas, Connecticut, Statele Unite


 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO