Motivul pentru care sute de romani au stat la coada ca sa-si ARUNCE telefoanele. "Am venit sa imi vars frustrarile"

21-05-2016 18:11

Desi nu suntem noi campionii reciclarii, atunci cand vine vorba despre o recompensa, altfel stau lucrurile.

Timisorenii, de exemplu, au fost extrem de incantati sa isi recicleze telefoanele vechi tinute prin sertare, cu gandul ca ar putea castiga unul nou nout. Le-au aruncat cat i-au tinut puterile la un concurs cu premii in valoare de 2500 de euro.

Sute de oameni au stat la coada sa se inscrie la acest concurs de aruncat cu telefonul mobil. Singura conditie impusa participantilor a fost sa vina cu doua aparate stricate pe care sa le recicleze. Premiile care constau in telefoane mobile inteligente noi i-au scos pe multi din casa.

"Am venit sa imi vars frustrarile”, spune unul dintre participanti. “Lucrez in vanzari, deci am o dorinta demult sa fac lucrul asta, sa arunc odata sa vad cat de departe duce."

Titlul de cel mai bun aruncator l-a primit un tanar care a reusit sa isi trimita telefonul mobil la peste 70 de metri departare. "Reciclam ca e bine si in plus uite ne mai ocupam o dimineata intr-un mediu placut”, spune el. “Am venit sa ramanem fara ele facem loc acasa, aici facem o treaba buna"

Concursul a fost organizat pe 3 categorii: femei, barbati si copii sub 12 ani. Organizatorii recunosc ca si ei aveau acasa o multime de aparate si cabluri de reincarcare pe care nu le mai foloseau.

Radu Rusu, organizator "Ai deschis sertarul si ai vazut ca ti-e plin cu cabluri si cu telefoane, moment in care am incercat sa vedem ce am putea face cu ele. De aici pana la organizarea unei campanii de colectare de telefoane mobile vechi sau stricate la un concurs de aruncat cu ele a fost o cale destul de scurta”

Telefoanele vechi stranse vor fi valorificate, iar cu banii stransi organizatorii vor sa organizeze o campanie de educatie ecologica in mai multe scoli din Timisoara.