"La 7 nu mai lucreaza nimeni". Viata relaxata din birourile tinerilor care au invatat sa transforme tehnologia in bani

Ultima actualizare: 12-07-2014 07:06

Intr-o tara in care uneori avem impresia ca lucrurile merg prea incet,
se ridica o generatie care functioneaza cu o alta viteza. Sunt tinerii care cauta succesul in alta parte decat in strainatate sau intr-o companie multinationala.

Elvis, Cristi si Bobby vand baghete magice. Atat de multe incat acum compania lor a ajuns la 25 de angajati, platiti cu salarii peste medie.

Au pornit in Dublin, si-au mutat sediul intr-o garsoniera din Crangasi, apoi la Dristor, iar acum lucreaza in aceasta cladire din piata Victoriei.

"Ne vedeam sa crestem dar nu asa repede", spune Elvis Apostol, co-fondator Mavenhut, in timp ce este lovit de o minge chiar in timp ce vorbea in fata camerei. Asta este atmosfera din biroul lor.

Succesul lor a venit dupa o finantare de 550 de mii de euro, investita apoi cu fler. Solitaire Arena e jocul facut de ei, accesat zilnic de 1 milion de oameni. Dupa sesiunile serioase de munca, angajatii se distreaza cu ping-pong, fotbal sau jocuri pe console.

"Nu se lucreaza dupa ora 7. Daca pe la 7 si 20 esti la calculator esti luat la intrebari. Nu poti sa faci asta maine?", spune Cristian Badea, co-fondator Mavenhut.

Din Victoriei ne mutam la Universitate, la TechHub. Aici, lucreaza George Lemnaru si cei cinci colegi ai lui. Au primit o finantare pentru jocul facut de ei Liga Ultras. Un simulator de fotbal cu 50 de mii de utilizatori din Romania, Italia si Grecia si asta in doar jumatate de an.

Profitul va veni insa peste cateva luni. Succes au si romanii de la SmartBill. Pornit cu trei oameni nu cu mult timp in urma, proiectul a ajuns acum la peste 20.

Cu 5 euro pe luna, o companie mica poate emite facturi rapid. Iar acum cere investitii de 1 milion de euro ca sa se extinda. Ideile romanilor sunt urmarite si de investitori straini.

Pentru fiecare slujba desfiintata de internet, alte doua sunt create. Pentru ca industria de tehnologie nu are nevoie de autostrazi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO