iLikeIT. Tot ce trebuie să știți despre noul iPad și Huawei P20 PRO, de la George Buhnici

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Două dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume au avut lansări de produse. Apple a anunțat noi produse si servicii educaționale, printre care si o tabletă, iar Huawei a prezentat două noi telefoane.

Noul iPad, abia lansat, seamănă perfect cu versiunile mai vechi, care au avut succes datorită caracteristicilor tehnice: greutate mică, ecran mare și acumulator de 9-10 ore.

Diferența dintre vechiul model și cel nou este că acest produs din 2018 suportă și creionul de la Apple, care costă 99 de dolari.

În total, noul iPad costă aproximativ 430 de dolari în SUA.

Însă cei de la Apple știu foarte bine ce trebuie să facă cu iPad-ul, a cărui țintă acum o reprezintă elevii și studenții. Este gândit să ajute elevii și dascălii, ca să învețe mai bine.

Dispune inclusiv de aplicații de realitate augmentată, folositoare la școală.

Noul iPad are un ecran de 9,7 inch retina display, care foloseşte designul tradiţional al tabletelor Apple, cu sistem de securizare Touch ID integrat în butonul fizic de sub ecran.

Noul iPad are în dotare chipset-ul A10 Fusion, care este al doilea ca performanţă, după A10X Fusion, disponibil pe iPad Pro.

Noul iPad are 2 GB memorie RAM, 32 / 128 GB spaţiu de stocare, cameră foto de 8 MP şi pune la dispoziţia utilizatorilor 200 GB spaţiu de stocare online prin iCloud, spre deosebire de cei 5 GB pe care Apple îi oferea până acum pentru dispozitivele sale.

Interesant este şi suportul pentru stylus-ul Apple Pencil, care permite scrisul de mână şi desenarea pe ecranul dispozitivului. Acesta este, însă, vândut separat şi costă 99 de dolari.

Preţul versiunii cu WiFi de 32 GB este 329 de dolari în SUA, în timp ce varianta cu 128 GB costă cu 100 de dolari mai mult. Preţurile sunt 459 dolari respectiv 559 dolari pentru modelele cu conexiune de date.

Huawei P20 și P20 PRO

Aproape în același timp cu Apple, cei de la Huawei și-au lansat noul flagship P20, precum și varianta sa mai bună, P20 PRO.

Este primul telefon care pune în același device 4 camere, care însumează peste 90 de megapixeli. Pe spatele telefonului sunt 3 camere, care fac în ața fel ca imaginea captată să fie recompusă.

Și Huawei P20 dispune de un așa zis ”breton”, un ”notch”, cum îi spun cei din SUA, care maschează un sistem de recunoaștere facială, dar și un microfon bun. Toți îl compară cu iPhone X, însă este normal să fie așa, la fel cum s-a întâmplat de exemplu și cu Asus Zenfone 5.

În partea de jos are și un senzor de amprentă, care poate prelua și anumite gesturi. Cei de la Huawei insistă asupra faptului că sistemul lor de recunoaștere facială este mai rapid decât al celor de la Apple.

Huawei P20 are Android 8.1, dispune de 6 GB de RAM, iar camera sa foto vine inclusiv cu inteligență artificială, care știe să recunoască tot felul de obiecte și scene.

Nu în ultimul rând, această cameră foto de la Huawei P20 este capabilă să facă o fotografie în doar 0,3 secunde din momentul în care ai apăsat pe buton. Dispune de o baterie de 4000 de mAH, dar are și încărcare rapidă de tip USB-C.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO