Continuă scandalul legat de datele de pe Facebook. Încă o lovitură pentru Zuckerberg

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Mark Zuckerberg
Getty

După scandalul ”Cambridge Analytica”, Facebook primește o nouă lovitură. 

Un utilizator din Nouă Zeelandă a descoperit că rețeaua de socializare a strâns date despre apelurile și mesajele trimise și primite pe telefoanele mobile cu sistem Android.

Totul a fost posibil din cauza modului superficial în care, până nu de mult, Android a gestionat accesul aplicațiilor la datele oamenilor. Pe pagina web de setări a platformei sociale, Facebook le dă posibilitatea utilizatorilor să vadă ce date a colectat și stocat compania de la ei.

În această arhivă figurează inclusiv istoricul apelurilor și sms-urilor date și primite de oameni.

Gabriel Cîrig, expert în securitate cibernetică: "El îți descarcă toate informațiile pe care le găsea în aplicația de contacte: inclusiv istoricul apelurilor, toate numerele de telefon ale prietenilor".

Versiunile mai noi ale sistemului de operare Android îi lasă acum pe utilizatori să refuze selectarea anumitor date.

Scandalurile create în jurul Facebook au avut un ecou nedorit de adminstratorii platformei sociale. Mulți oameni au decis să își închidă conturile. Printre aceștia artiștii de la Massive Attack sau miliardarul Elon Musk.

Florin Grozea, fostul membru al trupei HQ, care a creat o platforma dedicată tuturor tipurilor de comunicatori români din lumea virtuală, spune că decizia de a închide contul de pe rețeaua socială este una radicală.

Florin Grozea , dezvoltator Hit Yourself: ”Eu, care lucrez cu Facebook și alte platforme sociale, pot să spun că nu am cum să închid contul de Facebook, dar da, poți să îți închizi contul ca o mișcare de frondă, ca un semnal, da, poți să îți închizi sau suspenzi contul. Dar nu cred că asta e soluția, cred că soluția este să fii foarte atent la ce faci pe aceste rețele sociale."

În condițiile în care scandalul din jurul Facebook pare să fie departe de final, Mark Zuckenberg a anunțat că NU va merge la audierea din parlamentul britanic. Va trimite însă un înlocuitor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO