iLikeIT. Telefoane si tablete care rezista la cuptor sau la congelator. Experimente extreme pentru gadgeturi hardcore

Ultima actualizare: 09-04-2015 07:02

Iubim specificatiile, formele, materialele. Ne indragostim de cifre si culori si ne pierdem cu imaginatia prin meniuri.Suntem romanticii tehnologiei, dar asta nu inseamna ca lumea e numai a noastra.

Asa au gandit, mai mult ca sigur, si producatorii de telefoane mobile care vin si cu gadgeturi...hardcore pentru amatori. Acele produse pentru maini de rugbyst, prinse in suruburi si blindate ca tancul. Am luat patru telefoane rezistente la socuri si le-am dus pe un teren de joaca special: la bootcamp, unde se face antrenament militar.

Iar Chef Marian prepara, in acest timp, placinta cu smartphone. Nu e o gluma: Marian Andrei a preparat la cuptor, chiar in studio-ul iLikeIT o placinta cu umplutura de smartphone – un Evolveo, mai precis. Cu o precizare: a scos inainte baterie, fiindca aceasta poate exploda. Iar fiindca este vorba de placinta cu smartphone, aceasta se coace la un cuptor inteligent, care are si in meniu o astfel de reteta.

Telefonul a fost incins pana la 180 de grade – un experiment pe care nu e recomandat sa-l incercati acasa. Iar aparatul, oricat de greu ar parea de crezut, este functiuonal.,

Un alt experiment a implicat tableta Panasonic FZG1, un echipament destinat armatei, care rezista la conditii extreme. Pusa la congelator timp de mai mult de 2 ore, pornita pe YouTube, tableta functioneaza fara probleme. De fapt, potrivit producatorului, singura solutie de a o distruge e sa dai cu un baros drept in mijlocul ecranului.

Alte telefoane – Vertis Overmax, UTOK Dorel, StrongPhone WiFi - au fost trecute prin bootcamp. Lovite cu barosul, aruncate pe beton de la cativa metri inaltime, calcate cu o anvelopa de camion si strivitre cu o masina de teren, telefoanele au trecut, de bine, de rau, testul. Julite, cu sticla crapata, mai toate au supravietuit.

Daca vreti sa filmati sau sa fotografiati fara teama de accidente, exista Panasonic FT4 sau FT5, o camera foto rezistenta la socuri si la apa pana la 12 metri adancime. De asemenea, KitVision este o clona de GoPro foarte ieftina, nu are aceeasi calitate a imaginii, dar e extrem de rezistenta. In caz ca nu vreti sa va schimbati smartphone-ul cu un strongphone, Spigen fabrica carcase foarte rezistente. Mai exista si Otterbox, Incipio si alti producatori de asemenea carcase.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO