iLikeIT. Stirile saptamanii: masinile autonome pe care Google le construieste in parteneriat cu Fiat si Chrysler

06-05-2016 17:03

iLikeIT 5 mai 2016. Stirile saptamanii.

Google + Chrysler & Fiat = masini autonome

Google a incheiat un parteneriat cu Fiat si Chrysler pentru masinile autonome. E o mica evolutie de la acest vehicul, in doua usi la acesta. Varianta 2.0 vine cu 8 locuri si cu motorizare hibrid, adica are si un motor electric.

Chrysler Pacifica e cobaiul perfect pentru transportul fara sofer. O data pentru ca e o masina populara printre parintii care isi lasa zilnic copiii la scoala. Iar a doua ca are usi care sunt actionate electric. Pentru inceput, Google va pregati 100 de autoturisme care vor circula intens in urmatoarea perioada prin statul California, urmand ca probabil, in cativa ani, sa vedem si o versiune comerciala.

Lifepack

Si cand credeai ca le-ai vazut pe toate, vine mereu cineva sa te contrazica. Iata Lifepack, un rucsac spatios cam ca toate celelalte de pe piata, doar ca are doua lucruri in plus. Primul, un incarcator solar cu posibilitate de stocare a energiei. Poate sa incarce un iPhone 6SPlus de 12 ori. Al doilea lucru e ca are si anti-furt. Daca incarcatorul solar e si boxa bluetooth, anti-furtul e bun si de desfacator de sticle. Rucsacul il gasesti pe indiegogo, acolo unde compania inventatoare cere finantare pentru productia in masa. Au strans deja 700 de mii de dolari.

Top-ul all-time al gadget-urilor

Publicatia Time a facut un top al celor mai reprezentative gadgeturi din istorie. Pe primul loc este iPhone, lansat in 2007. Printre primele telefoane care a renuntat de tot la butoane in favoarea unui ecran tactil, poate de asta e si-n top. Pe locul doi, e un televizor, Sony Trinitron, lansat in 1968, printre primele color. Timp de 25 de ani, 100 de milioane de unitati au fost vandute. Pe locul trei e tot un produs Apple, Macintosh iar abia pe patru este si Sony Walkman, aparatul care a dat omenirii muzica la purtator.

Tags: gadget, google, masini,