iLikeIT. La IFA Berlin, cele mai neobisnuite gadgeturi au fost cele ale chinezilor: boxa cu bluetooth care poate porni masina

06-10-2016 15:28

La IFA Berlin este raiul micilor producatori de gadgeturi cu ... suflet. Singurii care mai inoveaza fara sa fie interesati de profit sunt chinezii. Doar ei puteau veni cu o lada frigorifica dotata cu boxa bluetooth.

Si acumulator extern. Si roti. Si suport de pahar. Pff! E randul tau, Tim Cook! Sa vedem cum te bati cu laptopul de 200 de dolari care nu porneste! Dar care... hei, are i7 la bord!

Nici Google, la lansarea din aceasta saptamana, nu a anuntat ceva similar. Si da. Daca te intrebai, are si mufa Jack. Iar daca nu ti se pare suficienta...mai avem un difuzor. Daca nici acesta nu iti satisface nevoile...

E urat sa ramai in pana. Mai ales cand te-ai dus la gratar, in padure. Nicio problema. Avem boxa cu bluetooth, care poate porni si masina. Are si lanterna.

Este prima boxa cu bluetooth care poate porni masina. Este o boxa de 30W cu 400 de amperi, in cazul in care iti cedeaza bateria de la masina. Cu o singura conditie, petrecerea sa nu fi consumat inainte pentru muzica. Are si microfon.

Ne oprim aici cu boxele. Facem o escala in Taiwan, pentru un Walkie Talkie cu bluetooth. Si acumulator extern.

Trecem la calculatoare. Noutati de la CNC. Cum adica, nu stii cine e CNC? Nici noi...

Ei vin cu cateva laptopuri interesant si, mai ales, functionale. Cum ar fi un convertibil. Ba chiar si un PC spectaculos de 210 dolari, cu Windows 10 la bord. Designul este cel putin familiar.

Trecem la casti.

Stii deja, revolutia pe care o viseaza Apple cu AirPods. Ei bine, sunt alti producatori care s-au gandit la asa ceva...Inca de acum o jumatate de an. Diferenta? Chinezii nu cer 150 dolari...

Si mai sunt si altii...

Nu am ratat nici testul cu ochelarii de realitate augmentata Thinklife. Google Glass nu mai exista, insa ideea a ramas. La Thinklife. Logoul e familiar.

Radem, glumim, dar ochelarii functioneaza excelent. Nu au dat rateuri in timpul folosirii. Ma rog, cu meniul in mandarina ... nu prea ne-am descurcat...

Mai avem un gadget spectaculos. Un stabilizator pentru pasionatii de fotografie/filmare cu telefonul.

Doua precizari inainte de final. Chinezi, chinezi, dar toate gadgeturile pe care le-am incercat au functionat ireprosabil.

Pe de alta parte, cel putin in tara noastra, ramanem cu o mare problema in ceea ce priveste astfel de gadgeturi. Garantia.