iLikeIT. Internetul, prin ochii unui NEVAZATOR. Desi nu vede, Alexandru foloseste tableta si laptopul pentru Facebook si Mess

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 06 Iunie 2014 06:56
Data publicarii: Marti 03 Iunie 2014 09:35
Categorie: Smart things

Imaginati-va internetul fara seriale, poze sau virale. Apoi inchideti ochii si incercati sa va cititi si emailul. Asa vede internetul un... nevazator.

Am ajuns sa vorbim sub forma de experiment despre oamenii care au reusit sa traiasca o zi, o saptamana sau o luna fara smartphone, tableta sau internet. Sa nu credeti ca nevazatorii sunt insa deconectati de la tehnologie, ci dimpotriva.

Echipa iLikeIT l-a avut invitat pe Alexandru Cucu - un olimpic la informatica speciala si student la matematica, care, in timpul liber, este fan al tehnologiei si urmareste iLikeIT.

El este student anul 1 la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Matematica, si, desi e nevazator din nastere, se poate mandri deja cu titlul de olimpic la informatica speciala (pentru nevazatori). Stie sa si programeze si foloseste si laptop si tableta si smartphone, este fan iLikeIT si urmareste toate editiile pe internet. El ne-a aratat cum foloseste laptopul, ce programe utilizeaza, inclusiv pentru programare, si cum navigheaza pe internet.

ANCOM (Autoritatea Naționala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii) vrea sa impinga operatorii de la spate ca sa ofere servicii de comunicatii speciale pentru persoanele cu dizabilitati. Adica, pentru persoanele cu deficiente de auz sa existe oferta doar de mesagerie si acces la aplicatii instant. Si acces la tehnologie pentru persoanele cu diferite deficiente.

iLikeIT. Lista celor mai bune programe gratuite pentru intretinerea si optimizarea computerului
iLikeIT. Lista celor mai bune programe gratuite pentru intretinerea si optimizarea computerului
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery