iLikeIT. George Buhnici prezinta cele mai interesante "chinezarii" de la IFA Berlin
Abia s-a incheiat cel mai mare eveniment de tehnologie din Europa, dar noi nu ne mai oprim din mirare. La IFA Berlin vin in fiecare an marile nume din domeniu, cat si companii cu idei colorate.
Asa-zisele chinezarii, care nu inseamna neaparat lucruri ieftine. Avem si gadgeturi neasteptate, care uimesc prin ingeniozitate, precum si o noua tehnologie de boxe audio pentru birou sau panouri solare uriase. Ne-am lovit, insa, si de aparitii total defecte inca din stadiul de prototop. Sa le vedem.
O hala la IFA Berlin, sute de producatori si un miliard de idei. Una si una...
Alegeri 2024
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Țările în care s-au deschis cele mai multe secții de votare la alegerile prezidențiale din 2024
Ceva mai avansat tehnologic este acest telefon curbat din fabrica. In timp ce Apple invata cum sa foloseasca NFC-ul, iata ce faceau chinezii.
Doamna de la stand a promis ca la urmatorul targ vom vedea un prototip functional. Deocamdata, suntem la partea cu indoitul aluminiului. Lasand gluma la o parte, chinezii chiar se pricep sa faca lucruri ieftine si bune. Cum ar fi aceasta tableta, care costa cat doua pizza foarte mari.
Are si camera, si pe fata si pe spate, exista o camera la 29 de dolari, daca negociezi dur scoti la 28. Intotdeauna, lucrurile chinezesti au o latura utila.
Daca factura la curent e prea mare s-ar putea sa va ajute aceasta geanta de voiaj. Cand o desfaci capeti 6 panouri solare, care iti ofera 200w, daca iei curentul si il strangi, baterie foarte mare nu o sa mai ai nevoie de priza.
Nu e un accesoriu fashion, dar e foarte bun la pescuit sau plaja.
Ajungem si la ceasurile chinezesti. Destepte de data aceasta, pentru ca replici vedem la tot pasul. Specificatiile de pe panourile standului par traduse cu un Google Translate piratat si adaptat pietii. Avem What App in loc de Whatsapp, Pasometru in loc de Pedometru si Stopmatch, adica un fel de "gata cu meciul" in loc de Stopwatch - cronometru.
Ca sa intelegeti de ce numele mari din industrie trebuie sa lanseze des produse. Vin din urma clonele. Asa arata clona chinezeasca, are metal, se misca bine, are camera. costa 50 de dolari, iar aceasta e versiunea mai ieftina, cu plastic, costa 46 de dolari si aceleasi functii.
Difuzoarele prin vibratie. Le asezi pe masa, iar masa devine membrana difuzorului. Costa cam 20 de dolari, investitie minima pentru un concert care o sa-ti deranjeze cel mult cainele, nu si vecinii.