iLikeIT. Gadgeturile chinezesti care rezolva probleme pe care nu stiai ca le ai. Oglinda desteapta si detectorul de oboseala

Ultima actualizare: 06-10-2015 07:02

Tehnologia este rodul imaginatiei unor oameni cu ambitii. Precum chinezii, care au vrut sa arate ca nu sunt doar multi si buni la copiat, ci au idei proprii.

Asa se face ca netul, mai ales, e plin de solutii halucinante pentru toate problemele pe care ti le poti imagina. George Buhnici a descoperit cateva dintre ele la IFA Berlin. De pilda, un acumulator extern, cu functie de incalzire pentru maini, un ventilator care poate afisa mesaje, o oglinda retrovizoare cu Android, boxa plutitoare sau lumina pentru poseta.

Multa lume face casti cu bluetooth zilele acestea. Insa putini au ochit nisa in care a intrat aceasta companie. Cum ar fi caciulile cu casti. Acesta are un player aici, cu comenzi. Difuzoarele sunt in lateral, caciula perfecta pentru alergat. Sau poate vreti o pereche de casti gata pentru petrecere. Sau poate o sapca inteligenta, cu butoane pe lateral si cu doape. Cea mai spectaculoasa este pare gluga pentru calatorie. Aceasta pentru avion. O pui dupa gat, atipesti, iti tragi si gluga pe capPana la destinatie nu te mai deranjeaza nimeni.

Tehnologie utila, la putin peste 20 de dolari. Nu conteaza ca muzica nu se va auzi chiar bine. Durerile de gat dispar.

Senzorul pentru unde cerebrale arata ca o bentita. Este conectat prin bluetooth la un smartphone si care trebui sa imi spuna daca sunt obosit. Aplicatia a fost facuta mai ales pentru e pentru soferi si arata ca nivelul de obiseala creste si daca doar vorbesti.

Ramanem la ora de anatomie, si coboram spre incheieturile mainilor. Aceste ceasuri promit sa masoare pulsul la un cost mai mic decat o consultatie la un doctor. Sau un slalom printre pensionarii nerabdatori de la farmacie.

O alta tehnologie asiatica, pentru industria auto, de data aceasta: o oglinda desteapta care inregistreaza dar si filme pentru cei din masini. Soferul sa nu se uita prea des in retrovizoare ci mai mult la drum. Acesta este versiunea cu doua camere, una frontala. Dar am mai gasit una care ruleaza cu Android. O camera instalata in spate, care poate fi pusa catre sensul corect de drum. Are si difuzoare integrate si o iesire cu USB, pot sa pun si carduri de memorie.

Acesti acumulatori externi pot incarca telefonul fara probleme. Aceasta are 2000mah, incarca telefonul o data iar aceasta de doua ori, cu vreo 5000mah. Amandoua fac ceva in plus, se incalzesc. Adica poti sa le iei in buzunar iarna, si cand se face frig, apesi pe buton si in loc sa incarci telefonul iti incalzesti mainile. O idee simpla si ingenioasa. Au in interior o rezistenta speciala care trage curent din baterie pentru a o transforma in caldura. Cu 15 dolari poti sa uiti de factura la gaze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO