iLikeIT. Gadgeturi care incearca sa concureze cu Apple si Samsung: tableta cu 3 camere foto si casca audio ca in filmul "Her"

24-03-2015 08:21


Samsung si Apple au furat show-ul cu ultimele lansari.
Asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim atenti cu numele mai mici, care lanseaza produse cel putin la fel de interesante sau curajoase.

Incepem cu Dell, care incearca din nou piata tabletelor, cu un gadget care are 3 camere pe spate. Sunt primii care fac asta, iar rostul produsului este sa ajunga pe mainile inginerilor. Dupa ce faceti o fotografie cu gadgetul Dell, puteti masura distantele chiar de pe acea imagine.

Ati vazut filmul cu barbatul care se indragostise de sistemul de operare cu voce de femeie? O auzea in fiecare zi cu ajutorul unei casti, Moto Hint, cea mai mica casca cu bluetooth. Intra aproape cu totul in lobul urechii. Este foarte mica si o poti controla prin atingeri, dar te poate tine conectat cu prietenii tai, care sunt departe si tu dai un examen greu. Asa cum un alt dispozitiv iti tine masina conectata la telefonul tau, prin 4G.

Tot vorbim despre masini inteligente. Dar ce facem cu masinile noastre, ca doar nu le putem schimba in fiecare an. Sunt milioane care circula deja si pot fi conectate cu un accesoriu simplu: acesta e un OBD Box. Este un adaptor care se baga in masina, fiecare masina are o astfel de mufa care, la service spre exemplu, da informatii despre starea masinii. Daca bagam insa un astfel de accesoriu si mai punem in el 4G si il legam la retea, incepem sa capatam astfel de informatii de la masina noastra, prin internet. Asa am putea sa stim oricand cat curent avem in baterie si ce consum. Putem vedea si daca am incalcat regulile de circulatie sau daca suntem soferi care conduc economic.

Acest produs va fi lansat pe piata in urmatoarele luni.