iLikeIT. Cum sa "tunezi" sunetul televizorului cu o investitie de pana in 2.000 de lei. Cele mai bune soundbar-uri
V-am aratat saptamanile trecute cum sa va transformati televizorul pe parte nu doar de imagine, ci si de accesibilitate. Aplicatii, internet, chiar jocuri si asa mai departe. Astazi facem reglajele fine pe partea audio.
Daca vreti sa va tremure peretii prin sufragerie, in primul rand asigurati-va ca structura de rezistenta... rezista. Vestea buna e ca nu trebuie sa faceti imprumuturi la banca sau interventii chirurgicale in zona renala pentru un soundbar cu bluetooth si sute de wati. Avem niste ponturi numai bune.
Invitatul editiei din acest weekend este Bogdan Stefan, care are urechea antrenata pentru tips & tricks cu bass.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Televizoarele au devenit din ce in ce mai subtiri si avem in ele boxe de 10-20 de wati, iar asta este valabil si pentru laptopuri si telefoane.
Cel mai simplu pas este sa cumparam o bara de sunet. Avantajul este ca incape sub televizor si nu trebuie sa modificam decorul in casa. Pe langa aceasta putem adauga un subwoofer.
Soundbar-ul este o incinta acustica, la fel ca alte boxe, doar ca in ea am doar difuzoare pentru sunete medii si inalte. Difuzoarele pentru joase, din bass, le am separat. Faptul ca are o forma alungita ajuta la spatialitate, deci practic o sa proiecteze sunetele si catre cel care le asculta, dar si in peretii camerei
laterali, percepand un efect de surround.
Pe partea din centru am difuzoare pentru canalul centru din filme, adica pentru dialoguri si efectele care sunt pozitionate in fata.
Modele de soundbar:
SONY CT800 este un model nou si costa 2.300 de lei, este compatibil 4K, are Bluetooth si mai multe intrari HDMI.
Cambridge Audio este un producator britanic renumit prin calitatea sunetului. Este subtire, dar nu este la fel de puternica precum cea de la SONY. Cu toate acestea, se remarca print calitatea sunetului, se aude clar, dar nu atat de tare. Costa 2.250 de lei.
SONY MT 300 este un soundbar foarte compact, model din 2017, si el are de asemenea subwoofer wireless. Poate fi folosit si ca boxa portabila si este disponibil si pe alb.
Cel de la Q Acoustics este un soundbar fara subwoofer wireless, el avand niste difuzoare pentru joase integrate. Costa 1.799 de lei.
O alta varianta este un subwoofer exclusiv pentru televizor, care vine de la LG.