iLikeIT. Cele mai bune gadgeturi pentru o locuință ”smart”
Despre case inteligente am mai vorbit la începutul acestui sezon. Va amintiţi cum filosofia s-a transformat în tehnologie şi, deci, în realitate, numai că ne-a luat-o un pic în faţă?
De aceea suntem într-un moment în care trebuie să o ajungem un pic din urmă.
Unii producători au speculat acest interval şi punctează activ, pe piaţă la capitolul adaptabilitate. Adică la transformarea lucrurilor existente deja în gadgeturi de viitor. Şi avem nenumărate exemple, de la încuietori inteligente puse peste vechile yale, la routere fără fir care îmbunătăţesc reţeaua ori tot felul de senzori. Pe care, bineînţeles, le-am găsit şi la IFA Berlin.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Casa "smart" se cunoaşte de la intrare. Nu are cheie.
George Buhnici: "Ce-mi place e că vii cu un astfel de device pe care îl introduci peste yala existentă, peste butucul existent, şi din acel moment ai acces la cheia de la uşă de oriunde ai fi din lume. Pot să văd din aplicație dacă uşa este încuiată sau nu, ca să nu mai fac ca ultima dată când am plecat de acasă şi am uitat uşa descuiată. Pot să descui de pe telefon, pe care-l parolez ca să nu îmi ia nimeni cheia atunci când îmi ia şi telefonul."
Înăuntru, becurile tradiţionale pot fi înlocuite de Nanoleaf.
Şi Tesla sondează zona de smart home. Powerwall, un acumulator făcut împreună cu Panasonic, poate ţine întreagă casă pe baterii până la 7 zile. Se încarcă fie din reţea, fie din energie solară. Costă, însă, în jur de 6.000 de euro.
Și pentru ca toate să funcţioneze brici, e nevoie de un router pe măsură.
George Buhnici: "Cu toţii suntem pasionaţi de internet, însă ar trebui să ştii că chiar dacă ai o conexiune bună la internet, cel mai probabil routerul îţi ţine viteza pe loc. De aceea e bine să îţi upgradezi routerul la AC. Acesta este un router cu Wi-Fi care merge până la AC 5300. Adică îţi poate da viteză care îţi vine pe fibră acasă, către laptoprui sau alte dispozitive. Costă 300 de euro.”
Ultimul gadget, Walabot, pregăteşte pereţii de... upgrade. Vede acolo unde niciun instalator ori electrician nu are acces decât cu ciocanul. Eliminăm, aşadar, riscurile.
George Buhnici: ”Şi de aceea mi se pare interesant acest accesoriu pentru un Android. Este pur şi simplu un senzor pe care-l mufez la telefon şi dintr-o dată vezi prin pereţi. Hai să vedem. Acesta este peretele şi cu ajutorul acestui scanner. Pot să detectez diferite obiecte, cum ar fi spre exemplu un şoricel sau ceva care mişcă, ceva viu. Dacă mişc puţin mai jos o să detectez... iară s-a mişcat.”
Walabot costă 100 de dolari.
Sursa: Pro TV
Etichete: ilikeit, casă, locuinte, smart, senzori, george buhnici,
Dată publicare:
19-10-2017 13:29