iLikeIT. Cativa studenti romani au creat un gadget pentru cresterea plantelor in apartament. Ce stie sa faca Urban Gardener

Ultimul update: Sambata 15 Iulie 2017 07:15
Data publicarii: Miercuri 12 Iulie 2017 10:22
Categorie: Smart things

Viitorul agriculturii este... in balcon. Un gadget creat de studenti poate sa creasca singur plante, fara prea multa interventie umana. Si face asta si fara sa coste o avere.

Urban Gardener este un startup din Bucuresti care ii ajuta pe cei interesati sa creasca in apartamentele lor plante, cu ajutorul unui turn "smart", in care se pot pune pana la 30 de plante pe luna.

In acest turn nu exista pamant si, deci, radacinile plantelor stau suspendate in aer. Sistemul inteligent livreaza periodic o apa bogata in minerale, care ajuta radacinile sa fie mai bine oxigenate, ceea ce duce la o mai buna crestere.

De asemenea, sistemul foloseste o stocare in cloud si mai multi senzori (de temperatura, pH, umiditate, lumina ambientala), cu ajutorul carora totul este monitorizat, iar plantele sa primeasca o cantitate perfecta de nutrienti. In plus, gradinarul va fi anuntat cand este momentul ideal pentru recolta.

Acest sistem aeroponic este complet automatizat si foloseste cu 90% mai putina apa decat in agricultura traditionala. Se pot creste salate, rosii, broccoli, capsuni, oregano, lavanda si multe altele.

iLikeIT. Jocurile saptamanii: Don't Starve, Scale si Farming Simulator. Supravietuire, indemanare si agricultura

Pachetul de tip "starter" al acestui sistem costa 200 euro.
 

iLikeIT. Cele mai ciudate gadgeturi din China, care se vand si in Romania: fidget spinner cu boxa sau ceasul cu ventilator

iLikeIT. Cele mai ciudate gadgeturi din China, care se vand si in Romania: fidget spinner cu boxa sau ceasul cu ventilator

Klaus Iohannis

Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate

Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018

iLikeIT. Jocurile săptămânii

Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”

Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți

Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează

Icee fest

Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery