iLikeIT. Antreprenorul care are 12.5 milioane de "angajati" si isi propune sa reduca poluarea


Ultimul update: Sambata 24 Iunie 2017 07:03
Data publicarii: Miercuri 21 Iunie 2017 12:00
Categorie: Smart things

Romanul Khaled, care a facut filtre de apa pentru comunitatile sarace din toata lumea, a ajuns ca inventia sa sa fie extrem de apreciata.

Acum ceva timp am facut cunostinta cu romanul Khaled, care facea filtre pentru apa, pentru comunitati unde sursele de apa buna erau o problema. Intre timp, Kkaled a ajuns in faza finala, unde s-a imprietenit cu Michael van Cutsem.

Michael are un proiect despre monitorizarea poluarii cauzata de pesticide, folosind albine. De ce albinele? Pentru ca acopera suprafete foarte mari.

Cum sunt folosite albinele pentru a vedea daca sunt prea multe pesticide in mancare? Pesticidele ajung pe polen, iar albinele duc polenul in stup. Iar acolo poate fi analizat daca este daunator si ce solutii se pot lua pentru a reduce poluarea.

Michael a analizat orasul Bruxelles pentru a vedea ce fel de poluare exista in zona. Si a descoperit ca nivelul poluarii era foarte mare, de 40 de ori mai mare ca in alte orase, in cazul unor metale. Iar situatia e periculoasa si pune in pericol sanatatea locuitorilor.

In Belgia si Franta a gasit 7 pesticide care fusesera interzise, asa ca a mers la guverne si a povestit ce descoperiri a facut.

Michael a "angajat" 12.5 milioane de albine pentru proiectul sau, insa nu le plateste niciun ban.

Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul lui