iLikeIT. Versiunea 2.0 a aplicatiei DSU vine cu harti, sfaturi si alerte, in caz de cutremure, inundatii si accidente

Dată publicare: 20-06-2017 10:12
Dată actualizare: 23-06-2017 07:16


Cum trebuie sa actionati intr-o situatie de urgenta, in momentele grele, dupa un dezastru sau o calamitate? Telefonul mobil poate fi de ajutor, mai ales daca aveti instalat pe el aplicatia "DSU".

Versiunea 2.0 a aplicatiei vine cu o serie de noutati.

Utilizatorii gasesc harta cu informatii utile cu principalele puncte de interes in caz de dezastre si calamitati: adaposturi de protectie civila, puncte de intalnire in caz de dezastre - pe langa cele deja uzuale precum Unitatile de Primiri Urgente sau farmaciile deschise nonstop.

Aplicatia are si o optiunea "Vreau sa ajut!", care se activeaza in caz de urgenta si prin intermediul careia persoanele fizice sau ONG-urile se pot implica atunci cand este nevoie.

De asemenea, in aplicatie mai gasiti si „Ghidul IGSU privind avizarea/autorizarea pentru securitatea la incendiu”.

Aplicatia ofera si: articole, știri, declarații oficiale ale DSU; informații privind alertele de vreme, trafic, dezastre naturale; o secțiune de raportare a evenimentului la care sunteți martori (incendiu, inundație, accident etc.); o secțiune de informare privind modul de intervenție și comportamentul care trebuie adoptat în situațiile critice, în timpul dezastrelor naturale etc.; teste de verificare a cunoștințelor si un joc pentru copii.

Aplicatia este disponibila pentru utilizatorii de smartphone cu Android si iOS.