Gadgeturi din domeniul sanatatii, la IFA Berlin 2017. Ochelari speciali pentru nevazatori, care stiu sa citeasca textele

Ultimul update: Duminica 16 Iulie 2017 07:02
Data publicarii: Joi 13 Iulie 2017 09:10
Categorie: Smart things

Pare ca a trecut moda realitatii virtuale si a gadgeturilor destinate divertismentului. La targul de tehnologie de la Berlin, dispozitivele din domeniul sanatatii si cele utile in viata de zi cu zi s-au aflat in centrul atentiei.

O companie din Israel a creat un sistem menit sa vina in ajutorul persoanelor cu deficiente de vedere.

Ochelarii inteligenti ii citesc purtatorului textele indicate si ii spun cine se afla in jur. Sistemul foloseste inteligenta artificiala, o camera de luat vederi si un difuzor.

Eliav Rodman, director de marketing Orcam: "Dispozitivul poate recunoaste texte, fete si produse. E o inventie extrem de importanta in domeniul tehnologiei de asistenta pentru oameni care, pana acum, nu primeau niciun ajutor."

Dispozitivul este atat de mic, incat incape in buzunar si e dotat cu o baterie, care trebuie reincarcata dupa 4-5 ore de utilizare. Pretul ajunge la aproape 4000 de euro.

iLikeIT. Cele mai ciudate gadgeturi din China, care se vand si in Romania: fidget spinner cu boxa sau ceasul cu ventilator

Un tanar care sufera de diabet a creat un aparat care il avertizeaza, printr-o lumina colorata, daca ii creste sau ii scade nivelul glucozei din sange. Albastru inseamna ca valorile sunt prea mari, rosu, ca sunt prea mici si verde, ca totul este in regula.

Kevin Roehl, inventator: "Am vrut sa fac ceva care sa aduca lumina in aceasta boala intunecata."

Dispozitivul se conecteaza prin WI-FI la telefonul inteligent, care, la randul lui, primeste date de la un dispozitiv care masoara nivelul glucozei.

Tot mai multe inventii sunt gandite pentru cei care traiesc in zone izolate, unde nu exista electricitate sau apa curenta. Acest frigider, de pilda, foloseste tehnologia de racirii prin absorbtie si nu are nevoie de curent electric.

Sistemul nu e nou, insa compania spera sa il faca mai accesibil si mai usor de folosit. Schimbari apar si la capitolul "obiecte de decor". De exemplu, o oglinda robotizata poate lua locul unei veioze. Se misca singura dupa razele soarelui, pentru a lumina acel colt al casei pe care utilizatorul il indica.

iLikeIT. Cativa studenti romani au creat un gadget pentru cresterea plantelor in apartament. Ce stie sa faca Urban Gardener

iLikeIT. Cativa studenti romani au creat un gadget pentru cresterea plantelor in apartament. Ce stie sa faca Urban Gardener

roboti

Cel mai mare târg industrial din lume, deschis la Hanovra. Roboţii care au cucerit-o pe Merkel

iLikeIT. Aplicația Taraba Virtuală ajută fermierii să livreze produse naturale clienților

De ce nu poți debloca un telefon cu degetul unui om decedat

iLikeIT. Toate emisiunile, serialele și Știrile PRO TV sunt disponibile online GRATUIT

Trucul prin care puteți accesa Facebook sau WhatsApp în țările unde sunt interzise

iLikeIT. Ce îmbunătăţiri vor aduce telefoanele viitorului. În câţiva ani, vor fi pliabile

God of War 4

iLikeIT. Jocul săptămânii: God of War 4