Cine este cel mai tanar miliardar al lumii. A renuntat la facultate cu putin timp inainte de absolvire si a facut o avere

Ultima actualizare: 19-03-2015 00:11
Evan Spiegel

Are doar 24 de ani, dar o avere in conturi. Evan Spiegel este cel mai tanar miliardar al lumii, potrivit Forbes, citat de ZF.

Evan Spiegel este fondatorul Snapchat, aplicatia care s-a remarcat prin trimiterea unor imagini sau filmulete care rezista pe serverele companiei doar intre 1 si 10 secunde.

Aplicatia a avut un succes enorm, iar acum este evaluata la 19 miliarde de dolari.

 

”Sunt un tanar educat, care a avut foarte, foarte mare noroc”, a declarat intr-o conferinta tanarul miliardar.

Spiegel a crescut in apropiere de Los Angeles, ambii parintii sai fiind avocati. Tanarul a invatat la Stanford, unde i-a cunoscut si pe Reggie Brown si Bobby Murphy, cu care a fondat ulterior Snapchat.

”Nu eram cool, asa ca am incercat sa construim lucruri care erau cool”, a declarat tanarul.

Spiegel a renuntat la scoala cu numai cateva examene inainte de absolvire, pentru a lucra full-time la Snapchat. Echipa a dezvoltat o varianta initiala a aplicatiei in 2012. Pentru sediul companiei fondate, el a folosit intai casa tatalui sau.

In noiembrie 2014, Spiegel a cumparat propria casa, pentru 3,3 milioane de dolari. Dupa ce start-up-ul sau a primit o finantare mai generoasa in iunie 2014, antreprenorul si-a cumparat un Ferrari.

In prezent, Spiegel adora sa calatoreasca, printre destinatiile recente fiind Rusia, Anglia, Arabia Saudita sau Pakistan, scrie ZF.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO