China dezvolta bancomatul care foloseste tehnologia de recunoastere faciala

Ultima actualizare: 04-06-2015 07:06
card

In tentativa de a reduce crimele comise cu ajutorul bancomatelor, Universitatea Tsinghua si compania de securitate Tzekwan Technology au dezvoltat un prototip pentru un bancomat ce foloseste tehnologia de recunoastere faciala.

Inginerii dezvolta primul bancomat din China ce foloseste tehnologia de recunoastere faciala pentru a identifica utilizatorii cardurilor. Agentia de presa din Beijing, Xinhua, anunta ca prototipul a fost dezvoltat de catre Universitatea Tsinghua in colaborare cu compania de securitate din Hangzhou, Tzkwan Technology.

Noua tehnologie va ajuta la reducerea crimelor comise cu ajutorul bancomatelor, spune CEO-ul celor de la Tzekwan, Gu Zikun. Noua tehnologie este dezvaluita in aceeasi luna in care guvernul tarii a lansat campania "Made in China" pentru promovarea inovatiilor tehnologice din tara.

Companii din mai multe tari, inclusiv Statele Unite, au testat bancomate care folosesc recunoasterea amprentelor sau cea faciala pentru a identifica utilizatorii, insa s-a pus sub semn de intrebare viabilitatea unui astfel de sistem.

In septembrie 2014, Academia de Stiinta a Chinei a spus ca va lansa o aplicatie de recunoastere faciala. Institutul de cercetare din Chongqing a spus ca a alcatuit cea mai mare baza de date din Asia cu peste 50 de milioane de evidente si considera ca aplicatia are o acuratete de 99.8%. Tehnologia este deja folosita la controalele de frontiera.

Intr-un mod similar, cei de la Intel si cei de la Ford au alcatuit un parteneriat in urma cu un an pentru a lucra impreuna la un proiect care ar folosi un software de recunoastere faciala pentru a crea interactiuni mai personalizate intre sofer si vehicul.

Desi Australia nu a folosit pana acum recunoasterea faciala in domeniul bancar, Westpac a introdus scanerul de amprenta cunoscut sub numele de Touch ID pentru a mari securitatea bancara. Touch ID este disponibil prin aplicatia Westpac Live de pe iPhone 5S sau telefoanele succesoare, Samsung Galaxy S6 si telefoanele succesoare si pe iPad-uri ce folosesc iOS 8. Acest lucru face parte din strategia bancii de a implementa securitate biometrica pe toate aplicatiile brandului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO