Cea mai mare achizitie facuta vreodata de Google in Europa. Afacerea pentru care americanii au platit 360 mil. dolari
Google a cumparat compania britanica DeepMind, cu activitati de cercetare in zona inteligentei artificiale, pentru aproximativ 300 milioane de lire sterline (360 milioane euro), cea mai mare preluare realizata pana acum de Google in Europa.
DeepMind, cu sediul la Londra, a fost sustinuta financiar pana acum de fondurile de capital de risc controlate de miliardarii Peter Thiel (cofondator PayPal) si Li Ka-shing (Hutchison Whampoa).
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
O companie "secretoasa", DeepMind a dezvoltat recent tehnologii sofisticate prin care computerele pot invata pe cont propriu noi functii, fara asistenta din partea unui operator, potrivit FT.
Informatiile au fost confirmate de doua surse apropiate situatiei, noteaza Financial Times.
Una dintre surse sustine ca Google s-a miscat extrem de repede pentru a prelua compania inaintea Facebook, absorbind echipa DeepMind.
Contactati de FT, reprezentantii Google au refuzat sa comenteze informatiile.
La finalul anului trecut, Facebook a infiintat o echipa de cercetare in zona inteligentei artificiale.
IBM a alocat 1 miliard de dolari pentru investitii intr-o noua divizie responsabila de dezvoltarea proiectului Watson, supercomputerul inteligent.
DeepMind a anuntat anterior ca primele aplicatii comerciale ale tehnologiilor dezvoltate vor fi in zona jocurilor video, comertului electronic si simularilor.
In pofida finantatorilor de renume si unei campanii agresive de angajari in Marea Britanie, DeepMind a reusit sa pastreze discretia cu privire la proiectele sale, noteaza FT.
Google a preluat in luna ianuarie, pentru 3,2 miliarde de dolari, compania americana Nest Labs, care produce termostate si detectoare de fum inteligente pentru locuinte.