Casa rotativa cu cinci spatii diferite in aceeasi camera. "Podeaua devine perete sau tavan"

Ultima actualizare: 31-03-2017 07:09

O casa rotativa cu cinci spatii de locuit diferite intr-o singura camera reprezinta principala atractie la targul de design interior din Londra.

Pe langa conceptele aduse parca din viitor, producatorii ofera vizitatorilor si locuinte traditionale, cu acoperis din paie.
La o prima vedere arata ca o simpla capsula, fara mobila sau ferestre.

Prin apasarea unui buton insa, camera devine bucatarie. Cuptorul cu microunde, frigiderul sau masa cu scaune, toate sunt ascunse in spatele panourilor albe si apar doar atunci cand este activat sistemul. Electrocasincele se rotesc si ele in functie de pozitia casei, astfel incat mancarea din interior sa nu se rastoarne.

Barbat: "Toata lumea cand cumpara o casa intreaba cat este de mare, cati metri patrati are. Acum, vorbim de metri cubi pentru ca oferim un spatiu tri-dimensional, in care podeaua devine perete sau tavan, in functie de cum rotim locuinta."

Camera-capsula are tot ce este necesar intr-o locuinta. Dormitorul apare si el de nicaieri, parca, prin apasarea butonului. Patul iese din tavan, iar peretele se transforma intr-o scara interioara.

Barbat: "Exista cinci spatii diferite, vei avea o gradina, bucatarie, dormitor, baie, living. Toate acestea in cativa metri cubi. "

Locuinta este un prototip, insa la targ au fost aduse si case actuale. Aceasta locuinta cu etaj si acoperis din paie, le aminteste vizitatorilor de casele parintesti. Paiele castiga din ce in ce mai mult teren, spun designerii, pentru ca sunt un izolator termic si fonic foarte bun.

Un alt concept care atrage priviri este o locuinta trei in unu: parterul este destinat tinerilor, etajul urmator este realizat pentru familii, cu bucatarie si dormitoare decorate in stil scandinav. La ultimul etaj, proprietarul are parte de o terasa, decorata pentru momentele de liniste .

Targul din Londra se va incheia pe 9 aprilie, iar pana atunci o jumatate de milion de vizitatori o sa i treaca pragul.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO