Aplicatia Google Glass care muta lucrurile cu puterea mintii. Experimentul unui reporter CNN

Ultima actualizare: 15-07-2014 06:59
google glass

De la mouse si tastatura la touchscreen, modul in care ne controlam gadgeturile preferate a evoluat uimitor in ultimii ani. Comenzile vocale sunt in continuare o noutate, dar deja la orizont se profileaza etapa urmatoare: controlul prin puterea mintii.

O reporterita CNN a testat o aplicatie in stare sa faca exact asta.

Suna a film stiintifico-fantastic, dar e posibil, cu ajutorul unei aplicatii pentru ochelarii inteligenti si a unui electroencefalograf miniatural.

Chloe Kirton, reprezentant dezvoltator: ''Acesta iti citeste undele cerebrale si le interpreteaza, ca sa vada cat de concentrat esti. Apoi, ne folosim de asta ca sa controlam ochelarii Google''.

Practic, utilizatorul isi concentreaza gandurile, iar bara de pe ecran se ridica. Cand ajunge sus de tot, ochelarii fac fotografia.

O runda de concentrare si poza proaspat facuta e publicata pe Twitter, tot cu puterea mintii. Deocamdata aplicatia functioneaza doar pentru ochelarii inteligenti, dar cei care au facut-o au pus la dispozitia oricarui programator care ar vrea sa o dezvolte. Nu e exclus ca in scurt timp cineva sa o adapteze si pentru telefon.

Aplicatia le-ar putea fi de folos si celor care, din motive medicale, nu-si pot folosi mainile sau vocea pentru a transmite comenzi unui telefon sau computer.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO