Achizitie surpriza a gigantului Google. A cumparat o companie care era dorita si de Facebook
Google a ajuns la un acord pentru preluarea producatorului american de drone Titan Aerospace, companie pentru care a negociat si Facebook in acest an.
Achizitia face parte din lupta celor doi giganti din IT pentru extinderea influentei si accesul la utilizatori in regiuni izolate.
Titan Aerospace produce drone care pot sa zboare timp de mai multi ani utilizand energie solara. Facebook a negociat la inceputul acestui an pentru Titan Aerospace, dar a preluat in final compania britanica Ascenta, activa in acelasi domeniu, pentru 20 de milioane de dolari, scrie Wall Street Journal.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 43.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 9:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Google nu a dezvaluit pretul de achizitie al Titan Aerospace, dar a afirmat ca tehnologia ar putea fi folosita pentru strangerea de imagini si asigurarea de conexiuni wireless in regiuni ale lumii in care in prezent nu exista acces la internet. Titan si cei aproximativ 20 de angajati ai companiei vor ramane in statul New Mexico, iar postul de director va fi ocupat in continuare de Vern Raburn, un veteran din IT, care in trecut a condus Symantec si divizia de produse pentru consumatori a Microsoft.
Google a informat ca Titan va lucra indeaproape cu Proiectul Loon al grupului, care vizeaza construirea de baloane care sa zboare la altitudini ridicate si sa transmita semnal de internet in zone izolate.
De asemenea, compania ar putea colabora strans cu Makani, alt proiect al Google, care are ca scop dezvoltarea de turbine eoliene amplasate pe drone, pentru a obtine eficienta mai ridicata a productiei de energie.