Mihai Marcu: Prin investițiile în cercetare generăm informații importante pentru cei care se ocupă de sănătatea României

Mihai Marcu

”Prin investițiile în cercetare generăm informații importante pentru cei care se ocupă de sănătatea României”, spune Mihai Marcu, CEO MedLife, într-un interviu la un an de pandemie.

 “A fost un al treilea război mondial, țările și-au închis granițele complet, fără niciun echivoc, își luau una alteia măștile și mănușile, nu mai exista niciun avion de Viena, Istanbul sau New York unde să te faci bine. Erai cu medicii tăi, granița ta, măștile tale, substanțele tale de spălat pe mâini și educația ta de a te feri și cred că România a câștigat incredibil în acest răspuns. Este una dintre țările care s-a comportat foarte bine și vorbesc chiar de omul de pe stradă”, spune Mihai Marcu, CEO MedLife, într-un interviu care marchează un an de pandemie în România.

Ați investit în cercetarea coronavirusului și a Covid-19. Ce informații relevante pentru România ați descoperit?

Mihai Marcu: Pentru anul trecut, depășim ușor jumătate de milion de euro în cercetare, dar nu știu dacă putem cuantifica cu adevărat ce a însemnat transporturi de probe din Suceava în București, în Cluj în toată țara, să faci cercetare relevantă la nivel național, toate salariile fixe ale oamenilor implicați în procesul acesta. A fost o muncă enormă, a fost logistica pe care nu o pot cuantifica.

Noi am sprijinit foarte mult autoritățile cu informații în zona de laborator în primul rând, unde am făcut studii și am anunțat și că imunitatea la nivel național e foarte mică, apoi a urmat imediat cazul Suceava. Imunizarea în masă era o utopie în acel moment.

Citește și
med life
Sport în pandemie prin HomeClass MedLife. Cum îți formezi obișnuința de a face sport?
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Cred ca cele mai importante proiecte pe care le-am derulat ca și cercetare au fost cele de serologie, existența anticorpilor la persoane și cele de secvențiere genetică.

Am publicat împreună cu Spitalul Matei Balș și Colentina un studiu despre faptul ca nu toți oamenii dezvoltă anticorpi în urma infecției și despre dinamica anticorpilor dobândiți natural pentru COVID 19, aproape în același timp cu ce a făcut Marea Britanie, ceea ce este un succes uluitor pentru o firmă românească care a făcut totul cu resurse proprii.

În ultimele săptămâni, am publicat date despre noile tulpini și vom continua să derulăm acest program de cercetare exclusiv din resurse proprii pentru a urmări evoluția tulpinii din Africa de Sud, a celei braziliene sau pentru a identifica alte tulpini relevante ale virusului. Sunt informații importante pentru Ministerul Sănătății și cei care se ocupă de sănătatea României și dovedim că medicina privată românească poate ajuta statul român în gestionarea și monitorizarea pandemiei.

Cum vedeți viitorul, să spunem ianuarie 2022?

Mihai Marcu: MedLife va urmări cu atenție ce se întâmplă și fără dubii se va dezvolta în continuare.

A fost un al treilea război mondial, țările și-au închis granițele complet, fără niciun echivoc, își luau una alteia măștile și mănușile, nu mai exista niciun avion de Viena, Istanbul sau New York unde să te faci bine. Erai cu medicii tăi, granița ta, măștile tale, substanțele tale de spălat pe mâini și educația ta de a te feri și cred că România a câștigat incredibil în acest răspuns. Este una dintre țările care s-a comportat foarte bine și vorbesc chiar de omul de pe strada. Eu am circulat enorm de mult în perioada pandemiei, pentru ca am deschis laboratoare în Sfântu Gheorghe, în Timișoara sau în Cluj și în timpul acela circulația era oprită și nu era nimeni pe strada în orașe întregi, românul a respectat regulile.

România are un potențial extraordinar și populația României a gestionat bine acest război și cred că avem o șansă mare ca România să devină un lider regional. Dacă ne vaccinam, dacă reușim sa avem 11-12 milioane de vaccinati până în septembrie, vom avea turiști, investiții străine, oameni care vin să ne vadă munții, oameni care vin să se facă bine în România. Deci, este o șansă extraordinară.

Articolul face parte din campania MedLife Facem România bine.

De 26 de ani suntem alături de tine și nu ne oprim. Pentru că azi, mai mult decât oricând medicina înseamnă să te lupți prin știință și cunoaștere.

Ne-am dezvoltat sănătos și am devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.

În perioada de pandemie, am reușit să jucăm un rol esențial în societate și să obținem statutul de lider detașat în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare.

Continuăm să investim în proiecte cu impact asupra comunității locale în tehnologie și infrastructură. Creăm locuri de muncă și dezvoltăm un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.

Ne adaptăm continuu la prezent și ne pregătim pentru viitor. Facem România bine.

Articol susținut de MedLife

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
MedLife lansează programul MM Express, fișa de aptitudini disponibilă în 24 de ore direct în aplicație
MedLife lansează programul MM Express, fișa de aptitudini disponibilă în 24 de ore direct în aplicație

Anul trecut, 20% din numărul total de angajați din România și-au mutat activitatea în regim de telemuncă, obiectivul angajatorilor fiind de a-i proteja pe angajați de infectare și de a nu favoriza răspândirea virusului.

Sport în pandemie prin HomeClass MedLife. Cum îți formezi obișnuința de a face sport?
Sport în pandemie prin HomeClass MedLife. Cum îți formezi obișnuința de a face sport?

Sportul și mișcarea ajută tot timpul, de ce să renunțăm la acestea când le putem face de acasă?

MedLife oferă teste rapide gratuite, la cerere, pentru depistarea infecției cu virusul COVID-19
MedLife oferă teste rapide gratuite, la cerere, pentru depistarea infecției cu virusul COVID-19

În contextul pandemiei, românii sunt mult mai reticenți în ceea ce privește vizita la medic, atunci când vine vorba de un screening medical periodic, evaluarea stării de sănătate când au simptome noi sau monitorizarea unei boli cronice.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.